Primăria Slobozia a așteptat în zadar ca refacerea carosabilului în centrul municipiului să fie realizată de constructorul parcării subterane și acum toarnă asfalt pe banii din buget.

Municipalitatea a refăcut carosabilul pe o porțiune de drum din centrul urbei deși lucrarea trebuia executată de firma care a primit de la Primăria Slobozia contractul de reabilitare a Pieței Revoluției.

Primăria Slobozia a turnat asfalt în locul constructorului parcării subterane. În loc să-l oblige pe executant să respecte înțelegerea, șefii Primăriei au așteptat expirarea contractului pentru a reface carosabilul cu bani de la bugetul local.

În paralel, cei din instituție pregătesc documentația pentru o nouă atribuire de contract, viitorul constructor având ca sarcină și asfaltarea porțiunii din B-dul Chimiei proaspăt asfaltată de direcția din subordinea Primăriei Slobozia!

DADP (Direcția de Administrare a Domeniului Public) Slobozia a turnat un strat de uzură pe o porțiune din B-dul Chimiei, una dintre străzile centrale ale municipiului reședință de județ.

Stratul de asfalt nu s-a întins dintr-o bordură în alta pentru că, pur și simplu, lucrarea nu trebuia făcută de DADP ci de firma de construcții ce a realizat parcarea subterană fără acces auto.

Nu mai putem plombla gropile din asfalt și am luat decizia de a așterne un strat de uzură de 4 cm. Strada trebuia asfaltată de cei cu parcarea subterană dar nu mă întrebați pe mine de ce nu au făcut-o. Noi acum refacem doar câte un sens de mers, urmează ca Primăria Slobozia să găsească un constructor pentru refacerea în totalitate a străzii.”, a explicat situația Petru Valeriu Roșca, directorul DADP Slobozia.

Primăria Slobozia rămâne încremenită în proiect

Pentru Primăria Slobozia lucrarea de modernizare a centrului civic pare o lucrare ce nu se va sfârșit niciodată. Reprezentanții instituției recunosc că fostul constructor nu a refăcut carosabilul dar adaugă că sunt multe altele ne-executate.

Nu mai suntem sub contract cu firma de construcții care a executat parcarea subterană. Sunt mai multe investiții nefăcute, printre care și refacerea carosabilului pe porțiunea de drum refăcută acum de DADP Slobozia, pentru care trebuie să găsim un alt constructor.”, sună sec explicația venită de la Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Slobozia.

Fostul constructor din cauza căruia bugetul local va fi sancționat cu echivalentul a două milioane euro a lăsat nefăcute lucrări pe partea de sud a Pieței Revoluției, nu a executat asfaltarea drumului și, cel mai important, nu a făcut acces auto pentru parcarea subterană din fața Primăriei Slobozia.

Toate aceste lucrări vor fi plătite de la bugetul local pe baza unui viitor contract de execuție la al cărui proiect se lucrează în acest moment. Reabilitarea Pieței Revoluției a început în toamna anului 2012 și, potrivit calculelor Primăriei Slobozia, nu se va termina mai devreme de vara anului 2021.

Pentru că Uniunea Europeană a sistat plățile în cadrul proiectului, Adrian Nicolae Mocioniu, șeful Primăriei Slobozia, s-a împrumutat la Trezorerie pentru 20 ani cu suma de 25,4 milioane lei. Trimestrial se restituie aproximativ 523.000 lei pentru rate și dobânzi.

Articolul precedentMedic condamnat aflat în executarea pedepsei, angajat la Casa Județeană de Pensii Ialomița
Articolul următorHCM Slobozia, înfrângere usturătoare în deplasare cu Măgura Cisnădie