Parcarea subterană din fața Primărie Slobozia nu va avea în următorii doi ani acces auto. Locul este acum o mlaștină urât mirositoare.

Primarul Adrian Nicolae Mocioniu a anunțat că mai devreme de vara anului 2021 nicio mașină nu va intra în parcarea subterană din centrul municipiului reședință de județ. La acel moment se vor fi împlinit nouă ani de la demararea investiției.

Vești proaste de la Primăria Slobozia: accesul auto în parcarea subterană din centrul municipiului Slobozia nu va fi gata mai devreme de vara anului 2021, la exact nouă ani de la demararea investiției. O parcare subterană de 90 locuri pentru care nota de plată sare de 60 milioane lei.

Parcarea subterană fără acces auto, unicat în lume, rămâne inaccesibilă posesorilor de autovehicule cel puțin doi ani de acum înainte. Este anunțul oficial al primarului Adrian Nicolae Mocioniu, cel care a preluat lucrarea în 2016 de la colegul din PSD fostul primar Alexandru Stoica și își va încheia scurta carieră la Primărie fără să termine lucrarea.

Primarul Mocioniu: “Vreau să vă spun parcarea este finalizată, lucrurile funcționează!

Adrian Nicolae Mocioniu, primarul municipiului Slobozia, a făcut un calcul cu privire la data inaugurării parcării subterane din centrul urbei. O investiție începută în anul 2012 dar care de doi ani este blocată din cauza divergențelor privind soluția tehnică a accesului auto.

Încremeniți în studii și expertize, oamenii din Primărie admiră din birouri groapa săpată în fața instituției și abandonată în uitare de constructori. Zona s-a transformat într-o deltă urbană în care doar broaștele și păsările se bucură de mirosul de apă stătută și mocirla de la kilometrul 0 al municipiului reședință de județ.

Vreau să vă spun, parcarea este finalizată, lucrurile funcționează. Pentru că ni s-a interzis să mai realizăm accesul pe soluția tehnică inițială am decis să sistăm lucrările și acum trebuie să scoatem din nou la licitație realizarea accesului auto., explică situația primarul de Slobozia.

Ce înseamnă asta? Simplu, oamenii din subordinea sa pregătesc de câteva luni caietul de sarcini pentru atribuirea unui contract de realizare a unei expertize pentru soluția tehnică optimă.

După această expertiză vom avea modificare temă pentru că sunt multe greșeli în proiectul inițial și decât să facem ceva repede și prost mai bine nu. Estimăm că în luna martie – aprilie 2020, după ce vom desfășura procedurile legale, vor începe lucrările iar termenul de execuție a lor este de un an.”, anunță sec primarul Adrian Nicolae Mocioniu.

Edilul a ținut să-i asigure pe locuitori că toată această întârziere nu este din vina municipalității și că doar procedurile birocratice din România sunt cele care fac ca parcarea subterană începută în 2012 să rămână încă doi ani fără acces auto.

Îmi doresc să fie cât mai deranjant pentru cetățeni… În momentul 2018 dacă opream acel contract trebuia să rămânem încă un an și jumătate dacă nu doi cu o groapă imensă în centrul Sloboziei, și pe stânga, și pe dreapta.”, a adăugat Adrian Nicolae Mocioniu.

Împrumut împovărător pentru a îndrepta prostia administrativă

Parcarea subterană de la Slobozia face parte dintr-un „amplu” proiect de modernizare a centrului civil. Zonele verzi și copacii, mulți dintre ei unicat în Slobozia, au fost făcuți una cu pământul și în locul lor a răsărit un platou cu mai bine de trei sferturi din suprafață acoperită cu dale de ciment.

Investiția de 53 milioane lei a început cu fonduri europene dar pentru că Primăria Slobozia nu a reușit să se încadreze în termenul stabilit prin contract robinetul cu bani nerambursabili s-a oprit.

Municipalitatea a fost obligată să se împrumute la Trezorerie cu 25 milioane lei neîncadrarea în termen a adus și o penalitate financiară de 9,2 milioane lei, fonduri europene încasate inițial și care acum trebuie restituite de la bugetul local.

Articolul precedentVictor Moraru, președintele Consiliului Județean a inventat o firmă doar pentru a plăti doi oameni
Articolul următorMoraru, la un pas de excludere din partid? Comitetul executiv județean al PSD se întrunește azi