A devenit deja o tradiție ca jandarmii ialomițeni să sărbătorească Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, alături de personalul Centrului de Transfuzie Sanguină Ialomița.

Încă de la primele ore ale dimineții, indiferent dacă se aflau în timpul liber sau în serviciu, militarii au donat sânge și au demonstrat încă o dată faptul că solidaritatea nu cunoaște limite.

 Zilnic vedem pe social-media, solicitări în vederea donării de sânge pentru părinți, prieteni, rude,  însă trebuie să conștientizăm faptul că donarea de sânge implică o procedură pe cât de simplă pe atât de sigură, asistată în fiecare moment de personalul medical specializat.

Fiecare picătură de sânge oferită poate face diferența între viață și moarte pentru cineva care se confruntă cu o boală gravă, accident sau intervenție chirurgicală complexă.

Din păcate, în România se donează sânge doar în cazuri disperate, în urma apelurilor umanitare!

Nu  trebuie să așteptam ca  cineva din familie  sa aibă nevoie de sânge!

„Le mulțumim celor care și-au arătat disponibilitatea pentru a se implica în această inițiativă onorabilă și totodată dorim să lansăm un îndemn pentru toţi membrii comunităţii, să se alăture prin voluntariat acestor acţiuni umanitare, în scopul acordării unui real ajutor persoanelor aflate în dificultate, transmite IJJ Ialomita.

Sursa: Realitatea de Ialomita

Articolul precedentPrins cu portbagajul „burdușit” cu pește
Articolul următorRazie a polițiștilor. Peste 200 de sancțiuni