Instituţia Prefectului Ialomiţa a dat publicităţii execuţia bugetară pe anul trecut. Din totalul bugetului peste 87% au fost fonduri alocate plăţii salariilor şi a celor ce au făcut parte din comisiile de la referendum.
Salariul mediu la Prefectura Ialomiţa în anul 2018 a atins nivelul a trei salarii minime pe economie. Cifra reiese din raportul de activitate pe anul trecut întocmit de prefectul Gigi Petre.
Salariile au scos cei mai mulţi bani din conturile instituţiei publice aflată în subordinea Guvernului României. În afara prefectului Gigi Petre şi a subprefectei Vali Silica Tudor păstrată ilegal în funcţie, aparatul propriu mai numără încă 38 de posturi.
Pentru plata acestora statul român a cheltuit doar pentru salarii anul trecut aproape 2,8 milioane lei, în condiţiile în care nivelul de ocupare al posturilor a fost de 90% iar în cursul anului a încetat raportul de serviciu al unui funcţionar pubic de execuţie.
12 posturi de la Serviciului Public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor şi 11 posturi de la Serviciul Public comunitar pentru evidenţa şi eliberarea paşapoartelor simple publice au fost finanţate pentru salarii cu aproape 1,4 milioane lei.
Referendum inutil şi costisitor
Organizarea referendumului din luna octombrie a adus o cheltuială inutilă atât pentru plata celor care au făcut parte din comisiile secţiilor de vot dar şi pentru achitarea bunurilor şi serviciilor aferente. În ciuda apelurilor penibile făcute de şefii bisericii judeţene, prezenţa la vot a fost prea mică pentru ca referendumul să fie validat.
Cheltuielile de personal la referendum s-au ridicat în judeţul Ialomiţa la 520.790 lei iar cele pentru bunuri şi servicii la 77.750 lei. Bugetul alocat iniţial referendumului pentru revizuirea Constituţiei a fost de 929.000 lei, suma rămasă necheltuită fiind restituită Ministerului Afacerilor Interne.
Instituţia Prefectului Ialomiţa a anunţat că 11.875 lei s-au folosit pentru plata indemnizaţiilor preşedintelui şi a celor cinci membri ai Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană, personalul tehnic auxiliar a încasat 29.260 lei iar diferenţa de 479.655 lei a fost împărţită de 1172 persoane care au îndeplinit calitatea de preşedinţi şi membri ai birourilor electorale ale secţiilor de votare.