Valy Sylica, subprefect la apelul bocancilor! sursa - infoialomita.ro

Subprefectul județului Ialomița, o oarecare pesedistă Silica Vali Tudor, culeasă de pe maidanele politice de la Fetești, a fost numită în funcție pe 1 martie 2018. Ea a fost detașată de la Primăria Fetești, unde ocupa funcția de viceprimar, iar avansare era mai de grabă un șut în dos aplicat de PSD ca efect al scandalurilor pe care Silica le avea cu primarul în funcție.

La un an de la nefericitul eveniment, Silica își dă acordul pentru prelungirea detașării. Ar fi fost chiar culmea să nu și-l dea, căci funcția vine la pachet cu bani mulți și mașină la scară. Numai că, în înțelepciunea lui, guvernul uită să emită și un act administrativ care să consfințească prelungirea. Și uită nu pentru că doamna Dăncilă, deși se crede un geniu administrativ, cam dă în gropi, ci pentru că o hotărâre de guvern de acest tip nu se putea da din motive de ilegalitate. Vorba proverbului, manevra-i veche, numai prostul e  mai nou!

Silica descalecă la Prefectură

Numirea doamnei Valy Sylica se face, cum spuneam, printr-o HG date de mărțișor, anul trecut. Cu mărțișoriul în piept, Silica se pune pe încasat leafă și făcut naveta cu mașina poporului pe ruta Slobozia-Fetești și retur. Ce altceva a mai prestat nu știm. Și nici șeful ei nu știe, credem. Fiind femeia partidului pe funcție, nimeni n-a întrebat-o de sănătate niciodată.

Potrivit legii 188/1999 privind statutul funcționarului public, detașarea pe funcție se poate dispune pentru o perioadă de 6 luni într-un an și poate fi prelungită cu acordul funcționarului. Cele 6 luni s-au scurs în septembrie 2018. De la acea dată Valy-Sylica ar fi trebuit să-și ia bocceaua și să revină la Fetești. Nu s-a întâmplat.

Ce face Ministerul Administrației? Îi cere lui Valy o declarație scrisă cu pixul pe o coală A4 în care să își exprime acordul că mai vrea o tură. În baza acestui acord, onor guvernul nu mai emite și o HG prin care să o numească pe biata pesedistă în funcție. Lăsată ca în tren, povestea devine penală. Căci fără o nouă hotărâre de guvern protejata PSD devine din respectabil funcționar guvernamental, o impostoare care se dă subprefect aiurea prin târg.

Să nu fi știut capsomanii care au meșterit această aberație că o HG poate fi modificată, abrogată sau revocată doar de un alt act cu aceeași putere juridică și nu de acordul unui salariat? Nu poate exista atâta prostie nici măcar în guvernul Dăncilă. Putem vorbi despre abuz în serviciu? Putem. Și ce dacă?

Epilog

În toată țara PSD a reușit să planteze ilegal în funcții peste 100 de astfel de haidamaci de partid după modelul de mai sus. Absolut toți ocupă scaunele ilegal prin simplul acord de voință dat pe o coală A4. Manevra are ca scop evitarea concursurilor pe post care nu s-au mai ținut de ani de zile. Cu HG-urile de numire expirate și cu IQ-ul care nu le permite să susțină concursuri pe post, cu ograda plină de înalți funcționari publici trimiși în corpul de rezervă, partidele, în frunte cu PSD, au găsit această golănie grosieră prin care încalcă legea la capul gol.

PS. Vom reveni cu un material care justifică ilegalitatea păstrării în funcție a subprefectului.

Articolul precedentRealizare „epocală” a Consiliului Judeţean: a fost inaugurată învelitoarea şcolii din Alexeni
Articolul următorBlitzkrieg: Marian Pavel a câștigat alegerile la PSD prin KO