Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a „explodat” votul din Colelia

PS Vicenţiu, deranjat de Realitatea TV în secţia de vot: "Vă rog, lăsaţi-mă, este un moment intim!"

PS Vicenţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, i-a anunţat pe enoriaşi că după slujbă merge „să voteze pentru viitorul familiilor”. Trecerea sa pe la urne nu a lăsat urmele scontate, în trei ore au votat doar 70 de persoane!

PS Vicenţiu a ales ca în duminica referendumului să meargă în comuna Colelia pentru a sfinţi ultimele lucrări făcute într-o biserică veche cât Unirea, 100 de ani. Personajul principal a fost primarul Niţă Nichita, sponsor pe persoană fizică dar şi pe persoană juridică, cu fonduri de la bugetul local.

Mulţumirile publice rostite grav în faţa primarului echipat regulamentar cu eşarfa tricoloră au fost completate cu titlul de cavaler de Slobozia şi o cruce de culoarea aurie prinsă în costumul elegant al lui Niţă Nichita.

Alaiul şefilor Episcopiei şi Călăraşilor a dat apoi roată bisericii şi în fiecare punct cardinal s-a dat cu mir. Ultima doză de apă sfinţită a poposit chiar deasupra intrării, pe pictura sfântului, aţi ghicit, Nichita!

„Domnul primar, vă mulţumesc din nou pentru osteneala depusă a frumuseţii a casei lui Dumnezeu, mulţumesc Consiliului Local pentru osteneala depusă şi tuturor drept credincioşilor creştini. Împreună cu staful meu am ales ca astăzi, după Sfânta Liturghie, să ne împlinim şi noi dreptul şi datoria de a vota la acest referendum.”, i-a anunţat PS Vicenţiu.

El avusese grijă ca la finalul slujbei să le vorbească celor 60 de enoriaşi adunaţi în biserică despre importanţa familiei şi îi îndemnase pe credincioşi să se îngrijească de copii şi de viitorul lui. Un apel evident la a participa la referendum şi de a vota „DA”.

Votul creştin – ortodox s-a săvârşit incorect!

La pas şi cu alaiul complet, PS Vicenţiu şi primarul Niţă Nichita au purces spre secţia de votare. Curioşii i-au salutat dar niciunul dintre cei prezenţi la porţi nu i-a urmat şi la vot.

Intrat în secţia din comuna Colelia, înalta faţă bisericească a intimidat-o atât de tare pe preşedinta secţiei de votare încât aceasta a uitat cu desăvârşire de procedura legală.

Fără să i se verifice cartea de identitate dacă nu cumva votase anterior, fără a i se completa datele în lista suplimentară şi fără a semna, PS Vicenţiu a primit buletinul de vot şi ştampila.

În drumul spre cabina de vot i-a cerut iritat reporterului Realitatea TV să nu filmeze: „Vă rog, lăsaţi-mă, este un moment intim!” În schimb a zâmbit larg şi şi-a făcut cruce în faţa unui cameraman de casă, prezent de la un capăt la altul al slujbei din biserică.

Abia după ce buletinul de vot a ajuns în urnă, preşedinta secţiei a parcurs paşii legali pe care trebuia să-i facă înainte de a-i înmâna alegătorului buletinul de vot şi ştampila.

În urma şefului Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor au votat ceilalţi preoţi dar şi primarul Niţă Nichita şi apropiaţii acestuia. Gestul lor s-a concretizat în fix 70 voturi (55 alegători din localitate plus 15 din alte localtităţi) în intervalul 10.00 – 13.00. În procente, saltul a fost de la 9,36% la 16,8%!

Deranjat de prezenţa mică la vot, PS Vicenţiu a precizat pentru Realitatea TV că este prematur să se pronunţe cu privire la numărul mic de enoriaşi prezenţi la urne, în condiţiile în care în ultimele zile preoţii din judeţul Ialomiţa au împrăştiat zeci de mii de materiale de propagandă în care cereau imperios oamenilor să voteze „DA” la referendum.

„Ne dăm seama de prezenţa la vot la sfârşitul zilei de astăzi. Sunt deosebit de optimist, cred că românii respectă familia şi valorile tradiţionale ale poporului român, familia este binecuvântată de Dumnezeu, am certitudinea acestui lucru.”, este convins PS Vicenţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor.

 

 

 

 

Articolul precedentIalomița, 14.2% prezență la vot la ora 16.00
Articolul următorHCM Slobozia leagă victoriile cu gândul la revenirea în Liga Florilor