Primăria Slobozia nu și-a putut plăti factura pentru consumul de gaze

Adrian Mocioniu, primarul PSD al municipiului Slobozia, critică sumele pregătite în 2019 de Guvernul PSD pentru autorităţile locale.

Întârzierea adoptării bugetului național a pus primăriile în situații limită. Surse din Primăria Slobozia susțin că instituția nu a avut resurse pentru plata ultimei facturi aferente consumului de gaze naturale.

Pentru că serviciile au fost suspendate, funcționarii primăriei au încălzit birourile utilizând aparatele de aer condițional. Potrivit legii, primăria poate cheltui 1/12 prevederile bugetare ale anului trecut.

La dimensiunea bugetului municipiului Slobozia plafonul de cheltuieli s-ar situa undeva la 8 milioane de lei. Faptul că nu se reușește acoperirea cheltuielilor cu utilitățile arată că nivelul încasărilor la buget este foarte scăzut.

Primarul Mocioniu a neagat informația.

Prezent într-o emisiune la Radio Campus, primarul Adrian Mocioniu a negat informația referitoare la neachitarea facturii pentru consumul de gaze naturale:

Nu se pune problema ca primăria să nu poată plăti factura de gaze. Suntem atenți la aceste lucruri și avem grijă să achităm utilitățile la școli și la celelalte instituții”.

Situația este gravă la toate primăriile din județ. Iar starea de incertitudine se va prelungi pentru că președintele a atacat legea bugetului la Curtea Constituțională. Pentru multe primării din Ialomița cota de 1/12 din veniturile anului trecut nu ajunge nici pentru plata unor facturi modice. Cât despre salarii nici nu poate fi vorba. Situația a fost generată de PSD, care a venit cu bugetul în parlament la trei luni de la expirarea termenului legal.

 

 

 

 

 

Articolul precedentMinisterul educaţiei refuză punerea în aplicare a unei hotărâri judecătoreşti executorie
Articolul următorInvestiții ridicole la Slobozia în 2018: infrastructura rutieră- 42.000 de lei, canalizare-epurare 950 lei!