Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat hotărârea Curții de Apel București iar Luminița Barcari rămâne fără funcția de inspector școlar general la Ialomița.

Luminiţa Barcari, fost inspector şcolar general dat afară printr-un abuz al fostului ministru „genunche” Liviu Pop, mai are de aşteptat până va reveni în funcţie.

În mod inexplicabil Ministerul Educaţiei refuză punerea în aplicare a unei hotărâri judecătoreşti executorie. Deşi Curtea de Apel Bucureşti obligă instituţia s-o repună în funcţie pe Luminiţa Barcari, ministrul Ecaterina Andronescu nesocoteşte decizia instanţei.

Luminiţa Barcari trebuia să-şi recapete funcţia de şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa imediat ce instanţa din Bucureşti a decis acest lucru în data de 13 februarie.

Deşi de la data hotărârii ce are caracter executoriu au trecut mai bine de două săptămâni, conducerea Ministerului Educaţiei Naţionale nu se grăbeşte să repare prostia ministerială făcută de fostul ministru Liviu Pop.

Acesta a reuşit „performanţa” de a o demite pe Luminiţa Barcari pentru greşeli imputate omologului acesteia din fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad!

Ecaterina Andronescu, acuzată de abuz în serviciu

Refuzul Ministerului Educaţiei Naţionale de a respecta decizia Curţii de Apel Bucureşti l-a iritat pe deputatul ialomiţean Tinel Gheorghe.

Liberalul a formulat o interpelare în Parlament prin care îi cere Ecaterinei Andronescu socoteală pentru refuzul a o repune în funcţie pe Luminiţa Barcari.

„Această hotărâre este executorie. Dat fiind faptul că până la această dată, doamnă ministru, nu aţi procedat la punerea în executare a sentinţei civile mai sus menţionate, deşi aţi luat la cunoştinţă de existenţa ei, consider că vă faceţi vinovată de nepunerea în executare a acesteia, fapta dumneavoastră putând fi considerată abuz în serviciu.”, susţine Tinel Gheorghe.

Potrivit sentinţei din 13 februarie, Luminiţa Barcari trebuie să revină imediat în fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa iar contractul de management să îi fie prelungit cu un an, perioadă în care a fost dată la o parte în mod abuziv.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Ialomiţa o are acum în frunte pe Manuela Zainea, consilier municipal PSD la Slobozia şi una dintre persoanele aflate în structura de conducere a organizaţiei municipale PSD Slobozia.

 

 

Articolul precedentIalomiţa nu scapă de pesta porcină africană din mediul silvatic: patru cazuri noi confirmate
Articolul următorPrimăria Slobozia nu și-a putut plăti factura pentru consumul de gaze