HCM Slobozia şi Neptun Constanţa au dus lupte aprige pe cele două semicercuri dar la final s-a bucurat doar liderul autoritar al primei serii din Divizia A la handbal feminin.

HCM Slobozia s-a răzbunat pentru cele două înfrângeri suferite în campionat în momentul în care Neptun Constanţa avea nevoie de cel puţin un punct mai mult ca oricând.

HCM Slobozia a câştigat detaşat derby-ul primei serii a Diviziei A la handbal feminin, victorie la cinci goluri la Constanţa cu Neptun. Fetele lui Gheorghe Covaciu au răzbunat astfel cele două victorii din campionat ale echipei vizitate astăzi.

HCM Slobozia a început în forţă meciul de la Constanţa, cu o apărare exactă şi arţăgoasă care le-a obligat pe gazde să se bucure abia în minutul 7 de primul gol.

Le-a fost de ajuns pentru a căpăta încredere şi a echilibra rapid meciul iar la finele primului sfert de ceas egalitatea era perfectă, câte patru goluri pentru fiecare tabără.

A fost momentul în care ceva a scurtcircuitat mecanismul de joc al gazdelor, paradele Andreei Polocoşer au generat oftaturi din tribune iar pe atac excelenta Mădălina Toma a marcat din aproape fiecare aruncare la poartă.

Cu o secetă evidentă pe faza ofensivă, doar trei goluri până la pauză, Neptun Constanţa a intrat la odihnă cu un handicap de şapte goluri, greu de digerat de cei doi antrenori vulcanici de pe bancă.

HCM Slobozia relansează lupta pentru locul 2

Neptun Constanţa a dat impresia că poate reveni spectaculos şi are primele două reuşite ale reprizei. Nu este de acord cu situaţia Mihaela Obedeanu şi „trasoarele” sale sunt imposibil de scos iar la mijlocul reprizei diferenţa de şapte goluri se reface.

Neptun nu renuţă şi marchează trei goluri în tot atâtea minute însă în poarta HCM Slobozia intră Nataşa Savko şi intinde salvator piciorul în două rânduri, suficient pentru a readuce optimismul în echipa sa.

Alexandra Georgescu punctează de la distanţă, Andreea Ivan pătrunde nestingherită de două ori iar golurile semnate de Neptun nu fac decât să reducă la final înfrângerea la doar cinci goluri, scor 25 – 30.

HCM Slobozia câştigă şi matematic locul 1 în serie dar relansează şi bătălia pentru locul 2, cel ce asigură prezenţa la turneul semifinal. În acest moment Neptun Constanţa mai are trei puncte avans iar etapa viitoare este obligată să nu piardă pe teren propriu cu urmăritoarea HCF Piatra Neamţ pentru a-şi asigura poziţia secundă în clasament la finalul campionatului.

NEPTUN Constanţa: Nedelcu, Marchidan – Moldoveanu 7, Stănciulescu 7, Pintilie 3, Mada 2, Ciucanu 2, Căldare 2, Oprică 1, Rebeca 1, Stăncescu, Bari, Szabo. Antrenori: Ionuț Pușcașu, Lăcrămioara Ilie.

HCM Slobozia: Polocoșer, Savko – Toma 7, Vartic 6, Georgescu 5, Obedeanu 4, Ivan 3, Naumenko 2, Sava 2, Jlezi 1, Marchidanu. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

 

 

 

Articolul precedentUnirea Slobozia i-a dat o mână de goluri echipei secunde FCSB
Articolul următorSpitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia a primit cu indulgenţă un punct în plus de la ministrul sănătăţii