Lucrările la podul de la Dridu au început în urmă cu şapte ani dar încă nu au fost finalizate de constructorii găsiţi de Consiliul Judeţean Ialomiţa.

Consiliul Judeţean Ialomiţa majorează cu 60.000 lei devizul general al reabilitării podului rutier de la Dridu pentru acoperirea creşterii salariului minim în construcţii la 3.000 lei pe lună.

Ialomiţenii plătesc din bugetul judeţului creşterea salariilor în construcţii. Pentru refacerea podului de pe râul Prahova de la Dridu devizul general a ajuns la 10,445 milioane lei.

Punerea în aplicare a OUG 114/2018 ce impune majorarea la 3.000 lei/lună a salariului minim brut pe ţară, garantat în plată în domeniul construcţiilor umflă nota de plată a investiţiei finanţată de la bugetul judeţean şi de la bugetul de stat, prin programul PNDL.

„Actualizarea devizului general şi a noilor indicatori tehnico-economici este impusă de majorarea salariului de bază minim brut pe ţară pentru domeniul construcţiilor.”, a anunţat Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Specialiştii din subordinea sa au calculat că pentru acoperirea creşterilor salariale aferente perioadei ianuarie – mai 2019, termen de finalizare a investiţiei, este nevoie de un supliment de 60.000 lei.

Reabilitarea podului de la Dridu, lucrare începută încă din 2011 şi nefinalizată, www.realitateadeialomita.net va costa în urma actualizării 10,445 milioane lei. Iniţial lucrarea fusese aprobată de consilierii judeţeni în anul 2012 la mai puţin de jumătate, sub 4,6 milioane lei, cu termen de execuţie 12 luni!

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentPrețul energiei electrice în Ialomița crește cu 2,89 lei/MWH
Articolul următorPrimăria Slobozia modifică tarifele la parcare după articolul publicat pe site!