Regulamentul parcărilor din municipiul reşedinţă de judeţ va fi aprobat în şedinţa de joi a Consiliului Local Slobozia. Municipalitatea a modificat în minus tarifele propuse iniţial după ce acestea au fost făcute publice.

Primăria Slobozia modifică tarifele la parcare după articolul publicat! Diferenţele sunt colosale, de la 15 lei/oră tarifele au scăzut la 15 lei/zi!

Diferenţe mari de la o variantă de regulament la alta

Proiectul ce va fi dezbătut de consilierii municipali a suferit o serie de modificări faţă de regulamentul publicat pe site-ul instituţiei.

Dacă iniţial cei din instituţie îşi doreau să elibereze în parcările din zona galbenă pentru rezidenţi în intervalul orar 17.00 – 7.00 abonamente fără loc rezervat la 15 lei/oră, adică 210 lei pentru 14 ore, tariful s-a transformat în 15 lei/zi!

Foarte mare este şi reducerea aplicată în cazul rezidenţilor ce vor să obţină abonamente pentru parcările cu tarif fix, tot pentru intervalul 17.00 – 7.00 şi fără loc rezervat. Faţă de 10 lei/oră, echivalentul a 140 lei pe ziua de parcare în intervalul respectiv, municipalitatea şi-a redus pretenţiile la 15 lei/zi, o scădere de peste nouă ori a tarifului iniţial!

Banii pe parcare se plătesc doar înainte

Dacă la tarifare Primăria Slobozia a mai îndulcit valorile, instituţia publică rămâne fermă pe poziţie atunci când vine vorba de modalitatea de plată a tarifului de parcare şi vrea să ia doar banii înainte.

„Tarifele pentru parcare se achită anticipat prin cumpărarea de abonamente de parcare de la Structura de gestionare a parcărilor publice cu plată, prin cumpărarea de tichete de parcare de la chioşcurile de difuzare a presei sau de la unele magazine din zona parcărilor, utilizând parcometrele amplasate în parcările cu plată care funcţionează pe bază de monede, pe bază de card bancar sau chip card reîncărcabil achiziţionat de la Structura de gestionare a parcărilor publice cu plată, sau utilizând sistemul de plată a taxei de parcare cu telefonul mobil.”, se arată în regulamentul aprobat de primarul Adrian Mocioniu.

În acest moment nu există delimitate zonele roşii şi cele galbene pentru parcări, nu există nici măcar un parcometru pe bază de monede iar plata cu telefonul mobil este doar o chestie futuristă din capul autorului regulamentului parcărilor publice din municipiul Slobozia.

Varianta completă a regulamentului parcărilor din municipiul Slobozia poate fi consultată aici!

 

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentIalomiţenii plătesc din bugetul judeţului creşterea salariilor în construcţii
Articolul următorScandalos: majorarea tarifelor la energie, transferată în beneficiul ștabilor ANRE!