Căpitanul Constantin Toma exultă după un gol superb marcat din lovitură liberă, al doilea în meciul cu FCSB II.

Meci spectaculos, cu şapte goluri, la Slobozia între Unirea şi FCSB II, cu patru goluri marcate până în minutul 18.

Unirea Slobozia a câştigat cu 5 – 2 meciul cu echipa secundă FCSB. Diferenţa a fost însă minimă până cu un minut înaintea expirării timpului regulamentar.

Tribună mai animată ca niciodată în primăvara aceasta, cu 700 de spectatori avizi să vadă care este viitorul fotbalistic al vicecampioanei României FCSB.

Unirea Slobozia şi-a luat tare adversarii, i-a înghesuit în propria jumătate iar în minutul 8 Constantin Toma este lovit în careu şi tot el îl execută pe portar de la punctul cu var cu un şut în colţul opus plonjonului.

Tribuna feamătă aprobator dar amuţeşte două minute mai târziu când Laurenţiu Ardeleanu şutează nestingherit din afara careului direct la încheietura barelor.

Momentul de uluire se dublează în minutul 14, Emilian Pacionel recuperează o minge la centrul terenului şi-şi încearcă şutul de la distanţă, portarul Leo Dobre nu are puterea de a respinge mingea de sub transversală iar FCSB II preia conducerea.

Unirea se năpusteşte spre careul advers, Năstase este faultat la o palmă în afara careului şi Constantin Toma trimite din lovitură liberă în vinclul porţii, 2 – 2 în minutul 18!

Cele două echipe îşi trag apoi sufletul şi încearcă să calmeze jocul, oaspeţii distrug mai mult decât creează şi minute bune se joacă haotic la centrul terenului.

Acolo unde Mihai Milotin pune de fiecare dată frână jocului fie cu mingi trimise spre apărători, fie făcute cadou adversarilor, uşurând astfel misiunea tinerilor de la FCSB.

Centrările curg la poarta bucureştenilor dar ele sunt fie prea scurte, fie traversează inutil careul şi se pierd în auturi laterale iar la pauză scorul reflectă realitatea cenuşie de pe teren, 2 – 2.

Mutările inspirate aduc victoria

Enache Costea mai are şapte minute răbdare cu Milotin până să-l trimită în locul său pe Florin Bălan, evident mai bătăios şi mai pozitiv în joc.

Unirea înclină imediat terenul spre poarta adversă şi Mihăiţă Năstase şutează sec în diagonală o minge livrată cu capul de Nelu Bucă iar gazdele preiau din nou conducerea.

FCSB termină bateriile şi nici măcar jucătorii trimişi de pe bancă nu aduc acea dominare pe care şi-o doreau antrenorii. Doar şuturile în forţă şi bine plasate ale aceluiaşi Ardeleanu îl întind serios de Dobre care respinge de fiecare dată în corner.

Unirea închide jocul şi alege să şuteze din afara careului dar de fiecare dată mingea se duce mult peste transversală, ratări semnate de Adăscăliţei, Năstase şi Bucă.

FCSB are ultima şansă de a înscrie cu zece minute înainte de final: lovitură liberă din afara careului, şut cu efect al lui Alexandru Enache dar Leo Dobre este călit în bătălii mult mai dure în liga secundă şi respinge de lângă bară.

Conturile sunt închise definitiv cu un minut înainte de final: sprint Mihăiţă Năstase, pătrundere în careu şi fault clar. „Scăriţă” pentru public semnată Adrian Răduca şi meciul este jucat.

Nu avea să fie ultimul gol marcat de Unirea căci în ultimul minut al prelungirilor, Marian Şerban, abia trimis pe teren, este lansat în careu de Nelu Bucă şi plasează elegant mingea pe lângă nefericitul portar Răzvan Ducan care pleacă de la Slobozia cu cinci goluri primite.

UNIREA Slobozia: Dobre, Ene, Suciu, Ibrian, Gherasim, Milotin, Teodorescu, Toma, Răduca, Năstase, Bucă. Au mai jucat: Bălan, Adăscăliţei, Lemnaru, Şerban. Antrenor: Enache Costea.

 FCSB II: Ducan, Bodea, Ardelean, Băciuţ, Lixandru, Zamfir, Arnold, Tudose, Cană, Prasacu, Pacionel. Au mai jucat: Gavrilă, Enache, Teleru, Dobrai. Antrenor: Alin Dumitru.

 

 

 

Articolul precedentPSD l-a lăsat șomer pe Marian Neacșu
Articolul următorHCM Slobozia a încheiat socotelile cu Neptun: victorie la cinci goluri la Constanţa