Activitatea parlamentară a deputatului PSD Andrei Pop a pendulat între sediul Google și gala Itsy Bitsy, unde a primit o diplomă pentru curaj. Aceasta este concluzia raportului de activitate dat publicității recent de parlamentarul ialomițean.
Cele 14 pagini ale raportului dezvăluie într-un limbaj plin de lozinci și doldora de rumeguș și două realizări legislative. Este vorba despre Legea Bullying-ului și votul „pentru” dat pentru aberația numită Legea Pensiilor.
Diplomă pentru curaj
De departe cea mai importantă realizare a deputatului Andrei Popo este modificarea Legii Educației în care s-au introdus câteva prevederi care vizează violența psihologică în școli. Fenomenul, cunoscut sub denumirea de bullying, este foarte răspândit în școli și definește comportamentul agresiv al unor elevi care își terorizează colegii.
Inițiativa legislativă preluată de Pop de la asociația Itsy Bitsy constă în introducerea unor măsuri pe care cadrele didactice sunt obligate să le ia atunci când constată existența unor comportamente violente ale elevilor. Potrivit prevederilor introduse de inițiativa deputatului ialomițean, cadrele didactice sunt obligate să duce părțile implicate în conflict la un consilier școlar. Rezolvarea problemei este doar parțială, pentru că numărul consilierilor școlari este foarte mic.
Pentru inițiativa sa legislativă deputatul Pop a primit o diplomă pentru „curajul dovedit în asumarea mișcării naționale de prevenire a bullying-ului în rândul copiilor ” . Despre ce curaj o fi vorba în propoziție, nu știm. Dar o dovadă de curaj ar fi fost dacă dl Pop ar fi inițiat o lege care să ne ferească de bullyingul la care ne supune PSD de mai bine de 7 ani.
Încurajat de succesul acestei inițiative, Pop anunță că împreună cu un al deputat PSD lucrează la o inițiativă în care să combată cyber-bullyingul, adică divulgarea pe internet a unor tunuri și jafuri comise de politicieni ca Dragnea, Olguța, Vâlcov sat terorizarea prin glume nesărate a doamnei Dăncilă, pe motiv că ar fi proastă ca noaptea.
Compuneri despre Patrie, Brexit și Google
Raportul lui Pop conține o serie de compuneri patriotice despre țărișoară, despre anul centenar și bunăstarea românilor revărsată obscen din legea pensiilor. Înclinația către liric a autorului este de nestăvilit și conține doze consistente de lozinci despre teme diverse și fără legătură cu activitatea parlamentară. Pop comite un elogiu grețos la adresa Bisericii, căreia îi trece în revistă realizările. El punctează decisiv amintind despre Catedrala Neamului, uitând că nici PSD și nici Patriarhul nu au vreun merit, edificiul fiind finanțat cu banii luați cu japca din impozitele plătite de cetățeni.
Deputatul apasă serios pe Brexit, pe care-l consideră reversibil, slăvește referendumul pentru familie și compune tâmp despre centenar. Din vibrațiile profunde ale creierului său secund la tema națională am extras și o mostră de gândire robustă și cinică:
„Însă, într-un moment simbolic, așa cum este acest 1 decembrie centenar, dacă alegem să blamăm, crezând că este o soluție salvatoare, îmi este teamă că ne înșelăm și alimentăm un discurs radical și de o parte și de alta”.
Pop își susține apelul la concordie cu exemplul Crăciunului din 1914, când beligeranții care se confruntau în Primul Război Mondial au pus-o de un armistițiu pe bază de chef.
Domnul Pop uită că dacă și poporul român ar fi ținut cont de sărbătorile religioase, Ceaușescu n-ar fi căzut, familia sa n-ar fi existat iar dacă, prin absurd, domnia sa s-ar fi născut, n-ar fi ajuns niciodată în parlament. Sau, cine știe, judecând după limbajul din raport, măcar un secretar UTC pe scara blocului ar fi putut fi.
Cea mai utilă informație a fost păstrată de Pop pentru final. Pentru toate aceste realizări mărețe din perioada septembrie-decembrie 2018, poporul a vărsat în buzunarele lui Pop 140.000 de lei. Scump al dracului!