Reabilitarea podului rutier de la Dridu, un blestem pe care-l suportă de ani de zile mii de suflete din vestul judeţului Ialomiţa.

Instituţia judeţeană a achitat firmei de construcţii ce reabilitează podul de la Dridu peste 900.000 lei deşi valoarea trebuia suportată de la bugetul de stat. Prostia administrativă a fost sancţionată de şefii instituţiei cu retrogradarea în funcţie a unui funcţionar public.

Consiliul Judeţean Ialomiţa a plătit din bugetul propriu o factură ce trebuia decontată prin PNDL! Este vorba de 905.349,94 lei, bani ce trebuiau să ajungă în contul contructorului SC Luconsa BM SRL de la bugetul de stat şi nu din bugetul judeţului Ialomiţa.

Greşeala a fost descoperită iar vinovat a fost găsit Florin Pîrjolea, consilier superior în cadrul Direcţiei Investiţii şi Servicii Publice din cadrul Consiliului Judeţean.

La ordinul lui Victor Moraru, preşedintele instituţiei publice judeţene, Pîrjolea a fost audiat iar declaraţiile sale au fost puse faţă în faţă cu ale colegilor săi.

Cum era de aşteptat, niciunul dintre cei şase colegi nu a recunoscut că avea cunoştinţă despre eroarea de interpretare şi în bătaia puştii preşedintelui Moraru a rămas doar Florin Pîrjolea.

„Funcţionarul NU a întocmit anexa 4 la Ordinul 1851/2013 privind necesarul de la bugetul de stat pentru decontarea lucrărilor/serviciilor şi a altor cheltuieli în anul 2018 pentru obiectivul ce îl avea în responsabilitate directă. Acest fapt a făcut ca prin Nota justificativă 11218/22.06.2018 să solicite în mod nelegal plata sumei de 905.349,94 lei din bugetul judeţului Ialomiţa, şi nu din bugetul destinat Programului Naţional de Dezvoltare Locală.”, se arată în dispoziţia semnată de Victor Moraru.

Reabilitare fără sfârşit a podului de la Dridu

Florin Pîrjolea nu este la prima abatare privind gestionarea lucrării reabilitării podului peste râul Prahova de lângă localitatea Dridu, după cum susţin cei din Consiliul Judeţean Ialomiţa.

Pentru că a girat o modificare a valorilor contractuale stabilite între Consiliul Judeţean Ialomiţa şi firma de construcţii SC Luconsa BM SRL Galaţi fără a informa superiorii, funcţionarul a fost sancţionat la sfârşitul lunii august 2018 cu reţinerea unui procent de 5% din leafă pe o perioadă de trei luni.

De data aceasta preşedintele Victor Moraru a fost mai dur cu subordonatul său şi a decis prin decizie semnată la în data de 9 noiembrie retrogradarea din funcţie.

„Se sancţionează disciplinar domnul Pîrjolea Florin pentru neglijenţă repetată în rezolvarea lucrărilor şi nerespectarea atribuţiunilor de serviciu, cu retrogradarea în funcţia publică pe o perioadă de 6 (şase) luni.”, este decizia luată de preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Lucrările la podul de peste râul Ialomiţa durează din 2013 şi nu sunt speranţe că acestea vor fi finalizate până al sfârşitul anului viitor.

În campania electorală din vara anului 2016, Victor Moraru, primul pe lista propusă de PSD pentru Consiliul Judeţean Ialomiţa, promitea public că în maxim un an podul va fi din nou practicabil pentru miile de suflete ce ocolesc zilnic zeci de kilometri pentru a ajunge de pe un mal pe altul.

Demarat iniţial cu fonduri dintr-un împrumut bancar contractat de bugetul judeţului Ialomiţa, obiectivul a fost ulterior introdus pe lista PNDL (Programul Naţional de Dezvoltare Locală) iar bugetul de stat finanţează lucrările cu peste 8,2 milioane lei.

 

 

 

 

Articolul precedentPreoții, obligați să cotizeze la transportul enoriașilor către Catedrala Mântuirii
Articolul următorConsiliul Județean premiază contribuția la propășire și excelența multianuală