Economie de 446.000 lei la un credit rambursat anticipat de Consiliul Judeţean Ialomiţa

Consiliul Judeţean Ialomiţa s-a împrumutat la bancă pentru podul de la Dridu, a primit bani şi de la bugetul statului dar investiţia începută în 2013 nu este finalizată.

Consilierii judeţeni au aprobat restituirea înainte de termen a unui credit bancar contractat în anul 2014 pentru finanţarea unor lucrări de infrastructură. Împrumutul are termen de plată final în aprilie 2020 şi la el se plăteşte o dobândă de 2,75% plus ROBOR la o lună.

Consiliul Judeţean Ialomiţa a scos 6,599 milioane lei din fondul de rezervă constituit la începutul anului cu excedentul bugetar aferent anului 2017 pentru a plăti ratele din 2019 şi 2020 aferente unui credit în valoare de 30 milioane lei. Din veniturile actuale se va restitui valoarea creditului pe perioada rămasă până la sfârşitul acestui an, 1,5 milioane lei.

„Aprobarea rambursării anticipate conduce la o economie de aproximativ 446.000 lei, reprezentând dobânzi şi comisioane bancare ce ar fi trebuit achitate până în anul 2020, luând în calcul dobânda calculată cu indicele ROBOR la o lună de la această dată plus 2,75 puncte procentuale conform contractului de împrumut.”, a anunţat Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Instituţia pe care o conduce aprobase încă din aprilie 2013 contractarea împrumutului de 30 milioane lei prin care se finanţau lucrări de modernizare a drumurilor judeţene, consolidarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia dar şi reabilitarea podului rutier şi pietonal peste râul Prahova în zona localităţii Dridu.

Demolat de contructori în 2013, podul nu este nici până în prezent refăcut spre disperarea miilor de locuitori din zonă ce sunt obligaţi să ocolească zilnic zeci de kilometri pentru a trece de pe un mal pe altul al râului. În afara fondurilor obţinute din creditul bancar, bugetul de stat contribuie cu aproximativ 8,2 milioane de lei pentru refacerea podului distrus de firmele de construcţii.

 

 

 

Articolul precedentŞefii Consiliului Judeţean Ialomiţa şi-au tras prime lunare!
Articolul următorSpitalul județean Slobozia pierde jumătate de milion de lei din servicii nevalidate