Un mare filozof rămas anonim a emis ideea conform căreia, dacă prostia ar durea, în jur ar fi foarte multe vaiete. Dar cum prostia nu doare, la Consiliul Județean Ialomița este foarte multă liniște. Doar că, din când în când, câte o bulă de gândire, pusă pe hârtie de comicul șef al instituției, provoacă hohote de râs sau aplauze tâmpe, după caz.

Ultima ispravă scrisă a căpeteniei de trib administrativ Victor Moraru, zis și Pană Măiastră pentru iscusința dovedită în așternerea cuvintelor pe hârtie, este o expunere de motive pentru un proiect de hotărâre redactat în onoarea centenarului.

Prostie milenară de centenar

Documentul, de o însemnătate programatică incontestabilă, a curentat atât creierii subordonaților, dar și pe cei ai curioșilor care și-au aruncat ochii asupra creației inefabile a lui Pană Măiastră.

Acțiunea, de mare excepție, gândită în scurt de marii strategi de la Consiliul Județean se subsumează obiectivului de etapă al instituției. Și anume acela ca județul nostru să nu fie cel mai prost dintre toate, în frunte cu președintele său, ci să se claseze nițel mai sus în ierarhia comunităților care au sărbătorit centenarul după cum le-a dus mintea. Sau nu le-a dus, în cazul nostru.

În acest context vibrant, capetele relaxate de la Consiliul Județean Ialomița au inventat o plachetă(se dă câte una să ajungă la toți) care să fie oferită primilor 10 oameni și firme din județ, care au adus propășire și, citez: „excelență și performanță multianuală”.

Cetățenia activă și limbă corozivă

În vederea motivării acestei inițiative tip „Daciada”, președintele Pană Măiastră a așternut pe hârtie următoarea bulă de logică infailibilă:

Printre inițiativele instituției se numără și acțiunea „10 pentru Ialomița”, acțiune care are drept scop aducerea în atenția publică și evidențierea persoanelor fizice și juridice a căror activitate s-a situat la nivel de excelență și performanță multianuală, care au dobândit o recunoaștere notorie pe plan județean,  contribuind în mod vizibil la cultivarea valorilor cetățeniei active și la propășirea județului Ialomița, precum și cinstirea veteranilor de război de pe raza județului Ialomița, fiind o modalitate de a onora jertfele înfăptuite pentru țară și de a evidenția contribuția acestora  la evenimentele care au marcat evoluția statului român modern.

Partidul desemnează, Consiliul votează

Dincolo de penibilul ideii și de limbajul de rumeguș care o transpune în proiect de hotărâre, simplul fapt că un grup de bugetari incapabili de a livra performanță premiază competitivitatea este cel puțin deranjant, ca să nu spun ofensator pentru plătitorii de taxe.

Potrivit proiectului de hotărâre care va ajunge pe masa consilierilor, Pană Măiastră a desemnat un grup de slujbași de pe moșia sa sau de pe moșiile subordonate, care să „ievalueze” așa zisele propuneri de cetățeni și firme care au excelat multianual.

Din comite fac parte, printre alții, inevitabila Larisa Mihai, greu evitabila Mariana Iancu (manager al Spitalului Slobozia), și nou promovata Manuela Zainea, adusă în capul Inspectoratului Școlar prin transfer de la Domeniile din Amara ale lui Pană Măiastră.

Acești tovarăși, plini de performanțe ca broasca de păr, vor întocmi, cel mai probabil după dictare, o listă de câștigători care vor avea onoarea să-și ia o plachetă chiar din mâna lui Pană Măiastră, performant până pe la genunchiul broaștei.

Invitații de la marea gală de tip Cascadorii Râsului vor fi aprobați de performantul și excelentul Moraru, aka Pană Măiastră. În cadrul festiv, cei prezenți vor avea onoarea să dea mâna cu marele conducător. Să le fie de cap!

 

 

 

 

 

Articolul precedentConsiliul Judeţean Ialomiţa a plătit din bugetul propriu o factură ce trebuia decontată prin PNDL!
Articolul următorPăgubiţii agenţiei de turism Terra Tourism îşi pot cere banii înapoi doar până la „Sfântul Nicolae”