Autobuzele second-hand închiriate de Primăria Slobozia sunt prea mari pentru stațiile de călători din municipiu.

Primăria Slobozia caută să înlocuiască autobuzele second-hand aduse din Olanda și închiriate după ce a realizat că sunt prea lungi față de locurile stabilite pentru îmbarcarea și debarcarea călătorilor.

Autobuzele închiriate de Primăria Slobozia și folosite în general la cursele interurbane nu au loc în stațiile de călători. Șoferii sunt obligați să oprească mașinile pe o bandă de mers, îngreunând circulația pe principalele artere de circulație din municipiu.

Din cauza dimensiunilor prea mari, șoferii au serios de furcă atunci când sunt obligați să ia viraje pe străzi dar și la capete de linie când trebuie să întoarcă autobuzele Primăriei Slobozia.

După ce au fost lăsate fără numere de înmatriculare de Poliția Rutieră pentru că au fost trimise de primarul Adrian Nicolae Mocioniu pe traseu fără a avea licențe, autobuzele second-hand dau din nou bătăi de cap Primăriei Slobozia.

Ce pățim acum cu autobuzele aduse! Alveole în stații nu sunt făcute pentru autobuze mari și când intră în stație rămân afară. Este de preferat să ai autobuze de dimensiuni mai mici cu care să poți să te ascunzi în alveole și să nu încurci circulația. Cu autobuzele mari este greu și în intersecții să iei viraj.”, recunoaște problema Gheorghe Puia, administratorul public al municipiului Slobozia.

Primarul Mocioniu hăis, administratorul public cea!

Primăria Slobozia intenționează să cumpere autobuze noi de dimensiuni mult mai mici, cu o capacitate de 20 – 25 de locuri pe scaune, pe motorină, clasa de poluare Euro 6, în condițiile în care are semnat un acord de parteneriat pentru achiziția de autobuze electrice cu fonduri europene.

Niciodată, niciodată nu pui toate ouăle într-un coș. Dacă se întâmplă ceva cu energia electrică, dacă Doamne Ferește dă o situație de urgență, e un cutremur în care a căzut energia, cu ce deplasezi persoanele? Asta am învățat-o de la cei de la București, trebuie să ai și alternativa.”, încearcă Gheorghe Puia să arate că ideea celor din Primărie este foarte bună.

În acest moment oficialii Primăriei Slobozia par a vorbi două limbi diferite. În timp ce primarul Adrian Nicolae Mocioniu este încântat de autobuzele închiriate și a anunțat că intenționează să le cumpere pentru că mai pot circula cel puțin 5 – 10 ani fără probleme, city managerul Puia agreează varianta unor autobuze mai mici.

Pot să denunț contractul oricând și putem renunța la autobuzele închiriate, nu ne împiedică nimeni. În afară de orele de vârf de dimineață în care ar fi necesar un autobuz mare, în rest le-ați văzut și dumneavoastră, ele merg mai mult cu cinci, șapte, zece călători.”, a adăugat Gheorghe Puia.

Pentru a fi rentabil, serviciul de transport local din subordinea Primăriei Slobozia înființat de curând ar trebui să transporte zilnic peste 3.150 de călători plătitori de bilet de 2 lei doar pentru acoperirea costurilor.

Din informațiile oficiale, în acest moment în cele mai bune zile abia se strâng 1.000 – 1.200 de călători plătitori, sub o treime din necesarul minim.

Articolul precedentMită la spitalele din Ialomița cerută de medici și asistente!
Articolul următorMihăiță Găină, ex-deputat PSD: „Am semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, mi-o asum și o votez!”