Adrian Nicolae Mocioniu, primarul municipiului Slobozia, este de părere că nu este un capăt de țară că a trimis pe trasee autobuze fără licențe de transport persoane.

Serviciul Public de Transport Persoane al Primăriei Slobozia a rămas astăzi fără obiectul muncii după ce polițiștii au depistat pe traseu autobuze ce nu aveau licența legală pentru transport persoane.

Poliția Rutieră Slobozia a tras pe dreapta autobuzele municipalității pentru că nu aveau licențe de transport persoane.

În urma controlului efectuat de polițiști pe traseele municipalității s-au depistat trei autobuze fără acte în regulă, s-au ridicat plăcuțele de înmatriculare și au fost aplicate amenzi conducătorilor auto în valoare de 9.000 lei.

Adrian Nicolae Mocioniu, primarul municipiului Slobozia, a răbufnit și i-a catalogat drept „tâmpiți” pe toți cei care au decis că autobuzele fără licențe legală să nu mai fie lăsate să circule pe străzile municipiului Slobozia.

Primarul e și șef de autobază

Primarul municipiului Slobozia este mandat de consilierii municipali să conducă proaspăt-înființatul serviciu public de transport persoane până la desemnarea unui manager.

În calitatea sa Adrian Nicolae Mocioniu a dispus ca începând cu 1 august să iasă pe străzi mai multe autobuze second-hand închiriate cu 5.000 lei bucata de la o societate din Urziceni, chiar dacă acestea nu aveau toate actele în regulă pentru transportul public de persoane.

Autobuze aduse din Olanda și care au circulat în ultima săptămână pe traseele stabilite pentru a deservi călătorii în schimbul unui bilet de călătorie de 2 lei.

Ordinul de transport s-a dat în ciuda lipsei licențelor legale ce nu s-au putut obține atâta vreme cât vehiculele au fost aduse în ultimul moment în Slobozia.

Timp de câteva zile inclusiv autobuze cu numere de înmatriculare de Olanda au cărat călătorii pe traseele spre cartierele Slobozia Nouă și Bora.

Însuși primarul Adrian Nicolae Mocioniu, într-o acțiune cu vădită tentă electorală, s-a plimbat cu autobuzul pentru a le arăta călătorilor câtă grijă are de ei și de confortul lor pe mijloacele de transport în comun.

Întreaga idilă s-a frânt brusc în cursul dimineții când un echipaj al Poliției Rutiere Slobozia a cerut licențele la control și a constatat că acestea nu există.

S-a dispus urgent ridicarea plăcuțelor de înmatriculare și imobilizarea autobuzelor în parcarea din fața gării Slobozia Veche.

În urma unui control inopinat al Poliției Rutiere efectuat astăzi, 8 august 2019, activitatea Serviciului Public de Transport Local Slobozia a fost suspendată. Motivul suspendării activității Serviciului îl reprezintă lipsa licenței de transport pentru fiecare mijloc de transport în parte., a anunțat la câteva ore de la incident municipalitatea.

În tot acest timp, deși plătește lunar mii de lei pentru diverse entități media locale să-i promoveze ideile și faptele de primar, Adrian Nicolae Mocioniu nu a catadicsit să-i informeze pe aceste canale pe cetățenii care au așteptat chiar și o oră și jumătate de pomană în stațiile de autobuz.

Primar Mocioniu și-a ieșit din pepeni

Arătat cu degetul că și-a permis să trimită pe trasee autobuze fără licențe de transport, primarul Adrian Nicolae Mocioniu a acuzat în stânga și-n dreapta.

Suntem nebuni la cap că s-a făcut dreptate și a venit Poliția și a dat amendă și am lăsat astăzi oamenii în stradă. Suntem, pe cuvântul meu, suntem nebuni la cap! Bravo, satisfacție și pentru presă și pentru toată lumea că am lăsat oamenii în stradă, extraordinar, în condițiile în care circulau în maximă siguranță.”, a spus primarul de Slobozia.

El a acuzat presa locală că a sesizat că autobuzele circulă prin Slobozia cu oameni fără a avea licențe și că acest lucru este în afara legii.

Adrian Nicolae Mocioniu s-a apărat și a recunoscut că a ales să încalce legea pentru ca la Slobozia să nu se repete cazul teribil de la Caracal.

Astăzi toată răutatea asta și toate jocurile de culise au lăsat oamenii în stradă. Țipăm ca tâmpiții degeaba, cred că nu v-ați plătit abonamentele la televizoare și nu vedeți ce se întâmplă, ce înseamnă lipsa transportului public, la ce-a dus la Caracal. Asta-i, domle, imposibil, asta nu mai realizăm. Circulăm cu autobuzele goale la 10 și la 10 jumate că acolo poa să fie două astfel de… două astfel de cazuri.”, a adăugat iritat primarul municipiului Slobozia.

Transportul public de persoane în municipiul Slobozia se poate face începând de vineri dimineața cu un singur autobuz pentru care în cursul zilei de astăzi s-a reușit obținerea documentelor legale obligatorii.

Pentru acoperirea deficitului de autobuze, primarul Adrian Nicolae Mocioniu a fost mandatat de consilierii municipali să semneze contracte de comodat pentru a aduce autobuze din alte localități.

În acest moment se poartă negocieri pentru vehicule de transport public de persoane din municipiile Buzău și Giurgiu.

Articolul precedentA demarat procedura de suspendare a autorizației de mediu pentru Clean Tech !
Articolul următorDouă echipe din Ialomița se luptă pentru un loc în Cupa României la fotbal