Serviciul public de transport înființat de primăria Slobozia va avea un buget de funcționare estimat la circa 2,25 milioane de lei anual, informează primarul Adrian Mocioniu. Înființarea serviciului public de transport are legătură cu proiectul de mobilitate urbană finanțat din fonduri europene, proiect în urma căruia primăria va achiziționa autobuze electrice și va înființa piste pentru biciclete.

Serviciul de transport va fi prestat de o societate înființată de primărie, care va avea în patrimoniu, pentru început, un număr de 5 autobuze închiriate. Soluția provizorie implementată de primarul Mocioniu rezolvă problema transportului în comun creată de expirarea contractului cu firma Nick Touring, concesionarul serviciului. Până la finalizarea achiziției autobuzelor electrice, achiziție ce se va face centralizat la nivelul guvernului, s-a găsit soluția închirierii unor autobuze de la Primăria Capitalei.

Costuri lunare de 187.502 lei

Potrivit calculelor realizate de funcționarii primăriei, serviciul public de transport va avea un buget lunar de 187.502 lei. Această sumă este defalcată pe următoarele elemente de cheltuieli:

Cheltuielile lunare ale firmei de transport

Valoarea estimată a biletului de călătorie este de aproximativ 2,5 lei/călătorie, din care primăria va putea subvenționa circa 0,50 lei pentru diverse categorii de beneficiari. Primarul Mocioniu este optimist în vederea profitabilității serviciului și estimează că în circa 4-6 luni compania de transport va intra pe profit:

S-a creat o confuzie legată de costul chiriei autobuzelor. În urma discuțiilor cu reprezentanții Primăriei Capitalei am avut de ales dintre mai multe tipuri de tarife, respectiv pe zi de închiriere, tarif pe kilometru sau tarif pe oră de funcționare. Am ales varianta de tarifare orară care ne permite să optimizăm costurile generate de închirierea autobuzelor. Din păcate pentru, noi autobuzele puse la dispoziție sunt ale unei societăți comerciale a Primăriei Capitalei și nu puteau fi oferite gratuit. Eu cred că fundamentarea costurilor este realistă și că vom putea furniza servicii de calitate cetățenilor. Sper ca în termen de 4-6 luni societatea să intre pe profit”.

Articolul precedentConstantin Sava, primar PNL al municipiului Urziceni: „Mă, consilierii PSD, voi sunteţi nebuni şi handicapaţi!”
Articolul următorHCM Slobozia încheie în forţă campionatul şi priveşte cu optimism spre Liga Florilor