Prefectul Gigi Petre ar putea rămâne în funcție.

Surse guvernamentale citate de comisarul.ro susțin că, în urma protocolului încheiat între ALDE și PNL, partidul lui Tăriceanu ar trebui să primească 6 posturi de prefecți și 23 de subprefecți.  Printre județele nominalizate de sursa citată se numără și Ialomița, unde funcția de subprefect este ocupată de Gigi Petre.

În acest context, în ciuda declarațiilor făcute de președintele PNL, deputatul Tinel Gheorghe, prefectul în funcție și-ar putea păstra scaunul. Situația este cel puțin bizară în condițiile în care, în Ialomița, colaborarea dintre ALDE și PSD este una foarte strânsă, deși la nivel național protocolul dintre cele două partide s-a rupt prin ieșirea lui Tăriceanu de la guvernare.

Imediat după ruperea alianței ALDE-PSD, senatorul Marian Pavel a declarat că reprezentanții ALDE vor rămâne în funcții. Vicepreședintele CJ Ialomița, Ionel Gae, este purtătorul de mapă al președintelui Victor Moraru, iar oamenii din instituțiile deconcentrate  sunt în continuare în funcții. Și la nivelul consiliului local Slobozia colaborarea ALDE -PSD merge ca unsă.

În acest context este cel puțin ciudată maniera în care PNL cedează în fața ALDE poziții importante în administrația centrală și locală, dar oamenii partidului răspund în teritoriu la comenzile PSD.

Deputatul Tinel Gheorghe nu a putut să confirme informațiile. Domnia sa spune că pentru Ialomița i s-a cerut nominalizarea unei persoane care să ocupe funcția de prefect. A admis totuși că a existat o întâlnire între Orban și Tăriceanu în care s-a discutat despre funcții ce vor fi cedate către ALDE și că există secretari de stat ai acestui partid care au fost menținuți în funcții deși guvernul este monocolor.

 

Articolul precedentDeputatul Mihăiță Găină, fost parlamentar PSD, este de astăzi în PNL
Articolul următorO parte dintre copiii născuți în Ialomița din mai și până acum pot primi bani de la Consiliul Județean Ialomița