Consilierii județeni au modificat regulamentul de alocare a fondurilor pentru primii doi nou-născuți pentru ca toți părinții să primească sumele plătite din bugetul județean.

Toți copiii născuți în Ialomița începând cu data de 7 mai 2019 vor beneficia de banii alocați prin programul de sprijin financiar pentru nou-născuți dacă sunt primul ori al doilea născut în familie.

Consiliul Județean Ialomița a decis ca, în mod excepțional, să fie primite și solicitările din partea părinților ce nu s-au încadrat până acum în termenul maxim de 30 zile.

Mulți tineri din Ialomița aflați la început de drum în întemeierea unei familii au beneficiat de sprijin în cazul primului sau celui de-al doilea copil născut. Îmi doresc să ajutăm și mai mulți părinți care nu s-au încadrat în termenul prevăzut în program.”, a explicat decizia Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița.

Părinții care au avut bucuria nașterii primului copil sau celui de-al doilea au termen până la sfârșitul lunii decembrie să depună la sediul Consiliului Județean Ialomița documentele necesare primirii banilor.

Pentru 2019 se alocă suma de 2.000 lei pentru primul născut și 2.500 lei pentru al doilea copil născut.

Condiția este ca părinții ori părintele în cazul familiei mono-parentale să aibă domiciliul în județul Ialomița cu minim șase luni anterior datei nașterii copilului.

Articolul precedentPrefectul de Ialomița ar putea rămâne în ograda ALDE
Articolul următorGalerie foto: Primarul Sloboziei împachetează 20.000 de sarmale pentru sărbătoarea de 1 Decembrie