Așa cum am anticipat, consilierii PSD dirijați de fostul primar Alexandru Stoica au aprobat majorarea tarifelor pentru măturatul stradal din Slobozia.

Susținuți de consilierii PNL, eu au respins propunerea din proiect a primarului Mocioniu, care introducea, la solicitarea cetățenilor, măturatul nocturn pe 15 artere principale din oraș.Liberalii au avut un comportament cel puțin ciudat. Eu au votat pentru amendamentul care obliga Polaris să măture noaptea, dar s-au abținut la votul pentru proiect. Ei l-au contrazis astfel pe președintele partidului, deputatul Tinel Gheorghe, care dădea asigurări cum că liberalii vor susține măturatul nocturn. În urma acestui cadou oferit de consilierii lui Stoica, Polaris va încasa 19,53 de lei/mp pentru măturatul stradal manual și 150 de lei pentru tona de deșeuri colectate din coșurile stradale. Anual facurile pentru măturatul stradal depășesc 2 milioane de lei.

Deși la câștigarea licitației pentru salubrizarea Sloboziei Polaris a prezentat documente din care rezulta că are în dotare mijloace mecanice pentru măturat, la Slobozia această operațiune se face doar manual. Conform ofertei de preț, pentru 1000 mp măturați mecanic tariful este de doar 9,14 lei, aproape jumătate din valoarea măturatului manual.

Articolul precedentSoluție neschimbată la podul rutier Slobozia, constructor ținut la secret, termen de execuție incert
Articolul următorConsilierii locali PSD din Slobozia s-au făcut scut de protecție în jurul unui coleg de partid, acum director în AFIR