Pe podul rutier de la Slobozia este montată o țeavă de alimentare cu gaz metan care se poate rupe în orice moment din cauza vibrațiilor.

Administratorul podului rutier de la Slobozia a anunțat că există o firmă ce a depus oferta financiară pentru repararea lui dar că nu poate spune care este aceasta și nici dacă și când se va apuca de lucru.

Soluție tehnică neschimbată la podul rutier de la Slobozia. CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), administratorul podului, ține la secret numele firmei de construcții.

Secret rămâne și termenul de execuție al lucrării ce trebuie să însănătoșească un pod șubrezit și care se mișcă de mii de ori pe zi ca la cutremur.

Explicațiile oficiale sunt greu de înțeles, departe de a oferi date concrete celor care se tem pentru siguranța lor ori de câte ori tranzitează podul rutier de la Slobozia.

Suntem în etapa de evaluare a ofertei depuse. Nu putem spune cât va dura evaluarea ofertei. La o licitație poa să participe o firmă sau zece firme, noi, personal, nu putem să intervenim. E o comisie de licitație care are… este… Dacă nu are îndeplinite condițiile, singura firmă aia, dacă nu le are îndeplinite ce se întâmplă?”, a spus Grigore Chiș, directorul adjunct al Direcției Implementare Proiecte din cadrul CNAIR.

Campioni la realizat expertize

Oficialii CNAIR precizează că viitoarea lucrare de la podul rutier Slobozia nu diferă din punct de vedere tehnic față de cea licitată anterior.

Singurul lucru care s-a modificat este prețul ce a ajuns la 3,6 milioane lei, cu TVA. Un plus de un milion de lei justificat prin majorarea salariului minim în construcții și revizuirea cu indicele de inflație.

Cât privește lucrările de executat nici vorbă de reparații capitale la structura de rezistență a podului rutier Slobozia ce vibrează din toate încheieturile.

Expertiza veche a fost urmată de o expertiză nouă prin care s-a stabilit că nu este nevoie de lucrări suplimentare la podul rutier.

Dacă expertul a zis… În urma unei expertize expertul poate să zică domnule, nu e sigur, se închide traficul. Din momentul ce a dat o expertiză cu niște lucrări de intervenție la pod nu poa să pună în pericol traficul. Nu-și asumă niciun expert să zică nu domnule, e sigur podul și să se întâmple ceva. Vă spun, la cea mai mică posibilitate să se întâmple ceva expertul nu mai…”, a plusat „profesionist” directorul Grigore Chiș.

Articolul precedentConsilierii locali PSD și PNL se opun măturatului stradal pe timp de noapte la Slobozia, dar avizează creșterea de tarife!
Articolul următorConsilierii PSD au majorat tarifele pentru măturatul stradal dar au respins măturatul nocturn