Victor Moraru a ales să încheie contracte de promovare pentru următorul an în valoare totală de 215.286 lei cu entități media alese prin achiziție directă.
Sumele au crescut spectaculos față de anul trecut, materialele eminamente pozitive sunt achitate până la sfârșitul lunii mai 2020 cu de mai bine de două ori mai mult față de ultimele 12 luni.
Nevoia de primi laude excesive în spațiul public costă enorm la Consiliul Județean Ialomița după ce instituția a fost preluată cu o mână de fier de președintele Victor Moraru, deschizătorul de listă electorală PSD la alegerile locale din 2016.
Obișnuit să i se spună doar cât de frumos și de deștept este, Victor Moraru a aruncat în aer bugetul județean la capitolul contractelor de publicitate încheiate pentru promovarea TV, radio și on-line.
La polul opus, presa scrisă nu este pe placul șeful Consiliului Județean Ialomița, el alegând să acționeze de curând în judecată ziarul Independent pentru încăpățânarea jurnaliștilor de a nu se înrola în corul lăudătorilor pe bani publici.
Unde se duc banii ialomițenilor când trebuie lăudat conducătorul iubit
Consiliul Județean Ialomița a dat publicității lista contractelor în vigoare pentru diverse servicii prestate de agenții economici, clienții instituției bugetare, în vigoare la 1 iulie.
La loc de cinste având în vedere sumele dar și modalitatea directă de alegere a prestatorilor, anume fără licitație, se află mai multe societăți comerciale din domeniul mass-media, mai exact TV, radio și on-line.
În total 215.286 lei pentru perioada 3.06.2019 – 31.05.2020 vor ajunge în conturile a șase firme fidele președintelui Consiliului Județean Ialomița și nelipsite de la orice ieșire publică a acestuia.
La comanda lui Victor Moraru, Impuls Construct (servicii TV) va primi 30.000 lei fără TVA, Antena 1 Media (servicii TV) va încasa 75.000 lei fără TVA, Fresh FM (servicii radio) ia 14.400 lei fără TVA, Akcent Info Trust (servicii radio) primește 30.000 lei, Antena Ialomițeană TV (servicii on-line) este omenită cu 21.600 lei, aceeași sumă fiind trecută și în dreptul Noro Production (servicii on-line).
Cinci dintre cele șase firme au avut și până acum contracte parafate pentru același tip de servicii dar la sume considerabil mai mici. Dacă în următorul an ele vor încasa peste 45.000 euro, anul trecut au primit în total echivalentul a „doar” 20.000 euro!