Confortul psihic și pacea sufletească sunt prețuite de președintele CJ Ialomița cu 1,38 milioane de lei noi. Atât a cerut Victor Moraru ziarului Independent pentru 69 de articole publicate în decursul a trei ani. Moraru a cerut 20.000 de lei pentru fiecare articol, sumă la care a adăugat cheltuieli de judecată.

Deși articolele publicate vizau activitatea președintelui CJ Ialomița, acesta s-a adresat instanței invocând o tulburare irefutabilă a păcii sale sufletești și a confortului său psihic. Eul marelui om politic a fost tulburat de articolele publicate de Independent, articole care, în opinia sa, nu au la bază surse. Anunțul despre acțiunea judiciară împotriva ziarului a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă în care Moraru a acuzat „o mică parte a presei” că, alături de mafia din PSD, exercită presiuni asupra sa pentru schimbarea managerului Spitalului Județean Slobozia.  Ulterior, în cadrul unei ședințe a Comitetului Executiv al PSD Ialomița, fiind somat să precizeze la care anume dintre colegi se referea ca fiind mafioți, Moraru a explicat că presiunile veneau de la Codrin Ștefănescu.

Conducerea publicației intenționează să citeze în instanță toate sursele din PSD care au livrat informații despre activitatea lui Victor Moraru, dar și să pună la dispoziția instanței o serie de documente care au stat la baza redactării articolelor. Jurnaliștii speră ca instanța să se sesizeze din oficiu și să solicite procurorilor verificarea acestor documente care le susțin afirmațiile.  Este de precizat faptul că, pe vremea când era primar la Amara și se afla în dizgrația conducerii PSD, Moraru a furnizat informații și declarații presei despre activitatea predecesorului să, Silvian Ciupercă, pe care-l acuza de prost management. De asemenea, în repetate rânduri, primari din PSD s-au plâns că sunt catalogați ca „hoți” sau „incompetenți” de către Moraru în cadrul unor întruniri de partid.

Anual, Consiliul Județean plătește circa 274.000 de lei către o mare parte a presei locale, care îi prezintă activitatea în termeni elogioși.  Cea mai mare sumă, peste 30.000 de lei pe an o încasează firma care operează o licență locală a Antena 3, firmă controlată de finul lui Victor Moraru. CJ Ialomița cheltuie circa 200.000 de lei anual pentru tipărirea și distribuirea unui așa zis buletin informativ care conține zeci de fotografii ale lui Moraru.

De asemenea, Moraru a fost primul politician care a angajat lucrători din presă în funcții publice, unde primesc salarii consistente. Numai pe pagina de Facebook a CJ Ialomița sunt postate peste 3000 de fotografii înfățișându-l pe președintele tulburat al instituției.

Articolul precedentDrumul spre mare pe Autostrada Soarelui redevine mai rapid
Articolul următorToate focarele de pestă porcină din Ialomița au fost stinse