Un proiect de lege adoptat miercuri în Camera Deputaților va sancționa mai drastic tulburarea liniștii publice de către cheflii.

Inițiatorii proiectului își motivează inițiativa prin faptul că intervenția poliției, mai ales în la difuzarea muzicii la intensitate mare în zonele de locuințe, era ineficientă. Cuantumul amenzilor era modic și de multe ori polițiștilor le era interzis accesul în locuințe pentru administrarea sancțiunilor împotriva celor vinovați.

Noul act normativ prevede amenzi majorate dar și pedepse alternative cu munca în  folosul comunității în situațiile de recidivă. Cuantumul amenzilor pentru difuzarea muzicii la intensitate mare se va sancționa cu amenzi între 2000-3000 de lei. Pentru repetarea contravenției în 24 de ore amenzile cresc substanțial și se introduce și munca în folosul comunității ca pedeapsă alternativă:

– amendă între 500-1500 de lei sau prestarea a 50-100 de ore de muncă în folosul comunității pentru tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;

– amendă între 2000 -3000 de lei sau efectuarea a 70-120 de ore de muncă în folosul comunității pentru tulburarea liniștii publice sub orice forme între orele 22.00-08.00 și 13.00-14.00.

– amendă între 3000-6000 de lei pentru organizarea de petreceri private în corturi sau incinte deschise și utilizarea aparaturii muzicale la intensitate care deranjează locuitorii.

Prin același proiect aprobat de Camera Deputaților amenda pentru refuzul de a oferi informații polițiștilor care să ajute la identificarea persoanei va crește la sume cuprinse între 500 -1500 de lei. Aceeași amendă va fi aplicată pentru cei care refuză să se prezinte la poliție la invitația justificată a organelor judiciare.

Articolul precedentÎmpreună pentru bunici, proiect social cu fonduri nerambursabile al Primăriei Traian
Articolul următorAu explodat serviciile de promovare pe bani publici a lui Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița!