La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia salarizarea este de trei ori mai preţuită decât serviciile medicale asigurate.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia are cel mai mare buget dintre toate unităţile medicale din Ialomiţa. Din păcate pentru bolnavi, doar un sfert din bani ajung să finanţeze actul medical şi cheltuielile de funcţionare.

Trei sferturi din veniturile Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia se duc pe plata angajaţilor. Campioni la salarii sunt şefii, cele patru persoane din conducerea instituţiei sug în total lefuri brute de 424.000 lei pe an. Plus bonuri de masă şi vouchere de vacanţă, evident!

Cea mai mare unitate medicală din judeţ s-a transformat în cel mai mare angajator din Ialomiţa. Cu o schemă de personal aprobată la 1016 persoane, lună de lună semnează pentru lefuri 880 de salariaţi şi 4 membri ai comitetului director.

La un buget revizuit la fiecare încasare, Spitalul de Urgenţă încheie anul cu deficit de peste 3 milioane lei, în condiţiile în care cheltuielile cu salarizarea şi celelalte drepturi acordate salariaţilor depăşesc orice aşteptări.

Aproape 51,5 milioane lei se achită anual ca salarii brute, la care se adaugă un plus de 24 milioane lei pentru contribuţiile la bugetul de stat, plata orelor suplimentare, a indemnizaţiilor de hrană şi a voucherelor de vacanţă.

Interesant este că peste 40% din sumă provine din subvenţii din bugetul Fondului Naţional unic de asigurări de sănătate pentru acoperirea cheltuielilor de sănătate.

Pe româneşte, banii acumulaţi în judeţele cu mari contribuţii pentru sănătate sunt redirecţionaţi pentru plata salariilor la spitalul din Slobozia.

Diferenţa până la 109,8 milioane lei asigură o funcţionare la cota de avarie a unui spital ce duce o acută lipsă de medici specialişti şi în care doi pensionari asigură secţia de nou-născuţi cu gărzi o zi da, o zi ba!

De la începutul acestei luni, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia a rămas şi fără unicul medic chirurg pediatru.

Doctorul Vasile Olaru a plecat la spitalul din Ţăndărei după ce a fost acuzat de conducere că a cusut unui pacient o plagă deschisă la cap pentru a-i salva viaţa deşi nu se afla în timpul programului.

Managera are salariu de 55.000 euro pe an

În ciuda problemelor foarte mari din Spitalul Judeţean, managera Mariana Iancu se bucură de susţinerea totală a lui Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Instituţia alocă anual fonduri doar acestei unităţi medicale deşi în judeţ mai sunt spitale la Urziceni, Feteşti şi Ţăndărei, 700.000 lei plătiţi în 2018.

Angajată iniţial fără concurs, Mariana Iancu a fost tolerată luni bune pe funcţie deşi îi expirase mandatul interimar de manager. Imediat după ce a fost titularizată pe post, salariul i-a crescut spectaculos.

Pixul preşedintelui Victor Moraru a stabilit o leafă brută lunară dolofană pentru talentul managerial al Marianei Iancu. Un salariu care nu ţine cont de categoria de clasificare a unităţii medicale, fapt constatat de Camera de Conturi Ialomiţa.

Instituţia de control a solicitat restituirea salariilor prea mari dar conducerea Consiliului Judeţean Ialomiţa sfidează de aproape jumătate de an decizia Camerei de Conturi Ialomiţa.

Mai mult, dacă în vară s-a constatat că un salariu de 12.800 lei pe lună este în afara cadrului legal fiind prea mare, Victor Moraru i-a dublat managerei leafa până la 21.500 lei pe lună, echivalentul a peste 55.000 euro pe an.

 

Articolul precedentPreludiu electoral ratat cu Tăriceanu – l-am călcat pe moacă!
Articolul următorEchipa feminină de handbal HCM Slobozia a pierdut greu cu o formaţie din Liga Florilor