Doctorul Vasile Olaru pleacă din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia după 25 de ani şi lasă unitatea medicală fără unicul medic chirurg ortopedie infantilă!

Vasile Olaru, singurul medic de ortopedie infantilă, a ales să părăsească unitatea medicală după 25 de ani în care a ocupat, printre altele, şi funcţia de manager al celui mai mare spital din Ialomiţa.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia rămâne fără singurul singurul medic de ortopedie infantilă pe care-l avea în schema de personal.

Intrat de mai multe luni într-un război cu actualul manager al spitalului, medicul Vasile Olaru şi-a dat demisia şi s-a mutat la Spitalul Ţăndărei.

Golul lăsat în urma sa este imens, în acest moment toate urgenţele medicale de chirurgie infantilă sunt trimise spre tratament la 120 kilometri distanţă, în spitalele din Bucureşti.

Acuzat că a salvat viaţa unui om deşi era în concediu

Vasile Olaru vorbeşte cu amărăciune despre cea mai grea decizie luată în cariera sa medicală. După un sfert de veac în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, medicul chirurg specialitatea ortopedie pediatrică a ales să se mute la Spitalul Orăşenesc Ţăndărei.

„Am fost băgat în comisia de disciplină pentru că am venit din concediu să consult nişte pacienţi, fiind chemat să fac acest lucru. M-au mai acuzat că mi-am depăşit competenţele după ce i-am aplicat o cusătură unui pacient cu plagă la cap şi astfel i-am salvat viaţa. Probabil era mai bine să-l las să moară decât să-i salvez viaţa.”, explică medicul într-una dintre ultimele zile de muncă în spitalul din Slobozia.

În faţa cabinetului său şase copii cu mâini şi picioare în gips aşteaptau să fie consultaţi. Sunt ultimii norocoşi căci de luni, 26 noiembrie, toate cazurile urgente de chirurgie infantilă vor fi trimise cu Ambulanţa la spitalele din Bucureşti.

Dincolo de şicanele prin comisia de discipină, doctorul Vasile Olaru este supărat că nu a fost acceptat să acopere parţial nevoile secţiei de pediatrie, una greu încercată mai ales toamna şi primăvara.

Medicul Vasile Olaru are şi specializare medic de pediatrie, compartiment neacoperit complet în acest moment la Spitalul din Slobozia.

Solicitarea de a se angaja cu jumătate de normă şi de a prelua o parte dintre gărzi i-a fost ingnorată de managerul Mariana Iancu deşi aceasta nu ratează vreo ieşire publică în care să nu se plângă că nu sunt suficienţi medici în unitatea pe care o conduce.

„Sunt lucuri făcute cu intenţia de a te şicana, să te facă să pleci. Din vară se ţine doamna manager de capul meu, nu mai rezist presiunii, mi-am dat demisia şi am ales să plec liniştit la alt spital.”, adaugă doctorul Vasile Olaru.

„Căutăm alt medic în locul lui Vasile Olaru!”

Managerul Mariana Iancu nu pare foarte afectată că pierde singurul medic ortoped pediatrie infantilă şi promite că-i va găsi rapid un înlocuitor.

„Domnul doctor Olaru şi-a dat demisia şi i-a fost acceptată iar acum sunt ultimele zile de muncă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia. Nu a fost nicio dispută, din contră, dânsul a venit cu un transfer şi i l-am refuzat.”, explică şefa celei mai mari unităţi medicale din Ialomiţa.

Spitalul Judeţean de Urgenţă are în schema de personal doi medici de ortopedie pediatrică dar în acest moment niciun medic încadrat, o situaţie pe care nu a mai avut-o în ultimii 25 ani.

„Am încercat să-l determin pe domnul Olaru să nu plece având în vedere că este singurul medic ortoped pediatru şi este normal să rămână la Slobozia. Suntem în discuţii cu alt medic dar în acest moment copiii vor fi văzuţi de ortopezii de adulţi pentru cazurile minore iar pentru celelalte cazuri vor fi trimişi la Bucureşti.”, a adăugat doamna manager.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia a fost retrogradat la categoria a V-a de acreditare. Ordinul de ministru a fost semnat în ultima zi a lunii iulie şi unitatea medicală are termen în care trebuie să remedieze toate neajunsurile constatate.

Dacă indicatorii nu se îmbunătăţesc unitatea medicală principală din judeţul Iaomiţa va fi inclusă în categoria celor neacreditate.

 

 

Articolul precedentDirecția de Protecție a Copilului Ialomița împinge un copil de 5 ani în brațele tatălui abuziv! (3)
Articolul următorUnirea Slobozia încheie turul de campionat neînvinsă pe terenurile străine