Municipalitatea a alocat în acest an „firimituri” bugetare pentru lucrările de asfaltare a străzilor din Slobozia. Rămaşi fără fonduri în visterie, consilierii municipali au fost de acord ca din puţinul alocat să se taie 20%!
Străzile municipiului Slobozia aşteaptă de ani de zile lucrări ample de reabilitate. Distruse de lucrările de înlocuire a ţevilor de alimentare cu apă şi de reţeaua de canalizare, cele mai multe dintre artere sunt un chin pentru conducătorii auto.
Şefii Primăriei Slobozia au anunţat în dese rânduri că problema se va rezolva dar totul a încremenit în faza de promisiuni. Sumele destinate asfaltării străzilor au fost mici încă de la momentul aprobării bugetului pe anul 2018.
Anul a început cu alocarea către DADP (Direcţia Administrări Domeniului Public), structură din cadrul Primăriei Slobozia, a sumei 160.000 lei pentru „extindere şi reabilitare străzi”. Consilierii municipali au aprobat apoi 130.000 lei pentru „reparaţii şi modernizare străzi”. Un soi de praf în ochi, nicidecum bani pentru asfaltări consistente.
DADP raportează cu mândrie că „plombează”
„Sfârşitul verii şi începutul de toamnă au adus pe străzile şi parcările din municipiul reşedinţă de judeţ aproximativ 2200 tone de mixtură asfaltică la cald, care ne-au costat peste 680.000 lei”, a anunţat DADP pe pagina sa de facebook.
Grosul asflatului nu a ajuns însă pe străzi ci mai mult în parcări, un accent deosebit fiind pus pe modernizarea parcării din faţa Mânăstirii Sfinţii Voievozi la solicitarea expresă venită direct de la Prea Sfinţitului Vicenţiu, episcopul Sloboziei şi Călăraşilor.
Singurele „realizări” notabile ale anului 2018 sunt câteva sute de metri de pe B-dul Cosminului şi o porţiune de până într-o sută de metri de pe Aleea Tipografiei!
Bilanţul nu putea fi altul de vreme ce din puţinul de 290.000 lei alocat lucrărilor de pe străzi, la propunerea primarului Adrian Mocioniu, s-a decis tăierea sumei de 60.000 lei.
În aceste condiţii, DADP se laudă că în lunile august şi septembrie au fost pietruite 19 străzi şi terenul de mini-fotbal de pe Aleea Rondă, pentru care s-a folosit cantitatea de 3,3 tone de piatră spartă.