Unirea Slobozia câştigă greu cu CS Făurei pe un teren execrabil

Gabriel Teodorescu a marcat pentru Unirea Slobozia golul egalizator şi a deschis drumul spre victorie în meciul cu CS Făurei.

Unirea Slobozia rămâne lider după ce se impune la limită în deplasare cu două goluri marcate în ultimele zece minute de joc.

Surpriză neplăcută pentru tehnicii fotbalişti de la Unirea Slobozia atunci când au ajuns la stadionul din Făurei. Acolo îi aştepta poate cea mai proastă suprafaţă de joc din liga a treia.

Un teren denivelat, fără gazon, cu porţiuni de pământ udate excesiv de te întrebi cum a reuşit să treacă de comisia de omologare pentru liga a treia.

Cum un ghinion nu vine niciodată singur, un vânt tăios avea să facă parte din jocul de fotbal, mingile înalte luând de multe ori traiectorii dubioase şi greu de anticipat.

Dintr-o astfel de „boltă” lansată în minutul 15 din gheata lui Bănel Nicoliţă, portarul Leo Dobre nu reuşeşte să prindă şi Andrei Puşcaşu împinge mingea în poartă.

Cu avantaj pe tabelă gazdele trec la un anti-joc perfect. Nu se leagă mai mult de trei – patru pase şi mingea ori zboară mult în afara terenului, ori centralul fluieră pentru fault.

Un joc de uzură prin care abia îşi fac loc două ocazii ale atacantului Mihăiţă Năstase. Mai întâi un şut în diagonală scos în faţă de portarul gazdelor şi apoi o reluare cu capul prinsă pe linia porţii de George Tudor.

Repriza se încheie cu lovitura de cap a lui Nelu Bucă dar mingea trimisă din colţul careului mic se lipeşte prin exterior de plasa laterală la o palmă de vinclu.

Luptă surdă cu Bănel Nicoliţă

Enache Costea schimbă doi jucători la pauză în încercarea de a trezi la viaţă faza ofensivă a Unirii Slobozia. Meciul însă nu începe să curgă în direcţia dorită iar CS Făurei reuşeşte să blocheze totul la 25 – 30 metri de propria poartă.

Intră la oaspeţi şi Gabriel Teodorescu şi din minutul 65 se joacă doar la poarta gazdelor. Unele conduse magistral de Bănel Nicoliţă, legenda fotbalistică a gazdelor. Fotbalistul de 33 ani este peste tot şi reuşeşte să respingă eficient pe benzi şi în zona centrală dar şi să iasă inspirat din apărare cu mingea la picior.

Obligat de apărarea supra-aglomerată, Alexandru Chebac şutează din afara careului dar mingea trece puţin pe lângă stâlpul porţii. Îl imită în minutul 80 Gabriel Teodorescu şi de data aceasta portarul din Făurei este bătut.

Gazdele se clatină şi sunt incapabile să reacţioneze trei minute mai târziu. Atac furibund, fundaşul Romeo Soare reia din careul mic dar portarul reuşeşte să scoată de pe linia porţii. Mingea este recuperată şi ajunge la Constantin Toma care şutează cu boltă şi răstoarnă tabela la 2 – 1 pentru Unirea Slobozia.

CS Făurei înţelege că totul este pierdut, nervii îl lasă şi pe Bănel Nicoliţă care vede un galben la o intrare dură şi urcarea în atac a portarului George Tudor în ultimele secunde putea aduce un nou gol oaspeţilor dacă centralul nu fluiera sfârşitul meciului.

Unirea Slobozia câştigă al şaptelea său meci din opt etape şi rămâne liderul seriei cu trei puncte în faţa echipelor CS Afumaţi şi Rapid Bucureşti, ambele cu un meci în minus după retragerea formaţiei CSO Bradagiru.

 

 

Articolul precedentStrăzile din municipiul Slobozia, cârpite în loc să fie asfaltate
Articolul următorFolosindu-şi supuşii pe post de bidoane, Dragnea a pompat peste 2,6 milioane euro în PSD!