La Slobozia un trotuar nou din cartierul Gării Noi s-a montat în jurul stâlpilor de iluminat public!

Zeci de stâlpi de iluminat public sunt ridicați direct pe un trotuar ce devine astfel neutilizabil mai ales de părinții cu copii aflați în cărucior.

Stâlpi montați pe mijlocul trotuarului este ultima găselniță urbanistică într-un cartier rezidențial din zona de nord a municipiului Slobozia.

Șefii Primăriei Slobozia ridică din umeri a neputință și se apără spunând că proiectul a fost făcut prost de la bun început și că acum nu mai pot îndrepta lucrurile decât punctual.

În bătaie de joc, se transmite oamenilor cu locuințe în zonă că peste drum există un trotuar funcțional, așa că au pe unde să se plimbe!

Proprietarii de case din cartierul Gării Noi din Slobozia, supranumit și cartierul tinerilor, au avut o surpriză neplăcută. După ce au așteptat ani de zile să scape de noroaie și să aibă trotuare s-au trezit că unul dintre ele va fi doar de decor, imposibil de folosit.

În doar câteva zile, pe zeci de metri distanță trotuarul s-a contopit cu stâlpii de iluminat public.

Este o bătaie de joc continuă. Am stat ani de zile în noroaie și acum, când să ne bucurăm că avem trotuare să ieșim cu copilul în căruț, nu avem loc de stâlpi. Sunt curioasă, dacă primarul avea copil mic și stătea în cartier i-ar fi convenit situația?”, se întreabă una dintre mămicile cu un copilaș de câteva luni.

Primăria Slobozia îi trimite pe cetățeni pe trotuarul celălalt!

Lucrările din cartier sunt supervizate de Gheorghe Puia, administratorul public al municipiului Slobozia, cel care a acceptat situația halucinantă.

Oamenii cu decizia în cartier realizează penibilul situației dar ridică din umeri a neputință și dau vina pe proiectanți.

Faptul e fapt, este mai mare râsul, asta este realitatea. Este o firmă, nu știu de unde exact, ideea este că s-a luat legătura cu dânșii, nu au mai răspuns la telefon și atunci singura modalitatea este să oprim din garanție, să facem pe cheltuiala noastră, să îndreptăm stâlpii.”, încearcă o explicație Gabriel Mușat, unul dintre viceprimarii din Slobozia.

La fel de toleranți sunt și funcționarii din cadrul Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Slobozia. Speriați că ar putea fi trași la răspundere pentru că stau de vorbă cu presa, oamenii au solicitat să le fie păstrat anonimatul.

Proiectul pentru utilități nu s-a făcut într-o singură etapă. Când s-au făcut ele (n.red. utilitățile) pe rând așa, s-au făcut funcție de ce era existent pe teren. S-a ajuns la situația existentă, ca stâlpii de iluminat public să fie în aceeași locație cu trotuarul. Există un trotuar pe cealaltă parte, nu este nicio opreliște în a se circula. Unde se poate vor fi mutați stâlpii.”, explică șefii direcției tehnice.

Fundația stâlpului este de 80 centimetri iar trotuarul are maxim 1,5 metri cu tot cu borduri. Specialiștii din Primăria Slobozia susțin că dacă stâlpii s-ar muta nu ar rămâne acel metru și jumătate de trotuar practicabil așa că mai bine să rămână stâlpii unde sunt montați acum.

Iar stâlpii nu pot ajunge lângă gardurile oamenilor pentru că, pe de o parte, nu ar mai fi loc pentru realizarea fundației și, pe de altă parte, pe lângă garduri trec rețelele de utilități publice peste care nu se pot turna betoane.

Articolul precedentIPJ Ialomița îngroapă scandalul de la Cocora ?!?
Articolul următorPorcii mistreți, vinovați pentru reapariția pestei porcine africane în Ialomița