Familia Ivan face legea la IPJ Ialomița.

IPJ Ialomița a declanșat o anchetă după ce realitateadeialomița.net a pus pe tapet scandalul de la Cocora. În ziua de 30 august 2019, în jurul orei 13.40, un cetățean a apelat serviciul 112 pentru a reclama faptul că un cetățean beat circulă prin comună cu un autoturism, cu viteză mare și cu muzica dată la maxim. Sesizarea a fost tratată superficial și un copil a murit.

Operatorul de la 112 a preluat apelul, dar a considerat situația semnalată drept un caz de tulburare a ordinii și liniștii publice și l-a transferat către IPJ Ialomița. Într-un drept la replică transmis redacției de către biroul de presă al Serviciului de Telecomunicații Speciale se explică faptul că operatorul nu l-a considerat o urgență deoarece în momentul convorbirii cu cetățeanul care a sesizat situația faptele reclamate nu se aflau în desfășurare, potrivit spuselor acestuia.

Câteva ore mai târziu, conducătorul auto reclamat la 112 a comis un accident de circulație grav, soldat cu decesul unui copil în vârstă de 17 ani și vătămarea gravă a altor doi pasageri din mașinile implicate.

După ce STS a făcut publice aceste informații IPJ Ialomița a găsit de cuviință să anunțe demararea unei așa zise anchete interne care să stabilească ce s-a întâmplat cu sesizarea primită de la operatorul serviciului 112. Conducerea inspectoratului n-a anunțat ancheta din proprie inițiativă, ci după ce jurnaliștii de la Mediafax au sunat pentru a cere un punct de vedere.

În referire la aspectele apărute în spațiul public, cu privire la modul de gestionare a unui apel 112 de către polițiștii din cadrul IPJ Ialomița, conducerea instituției a dispus efectuarea de verificări, urmând ca, la finalizarea acestora, să se ia măsuri în consecință. Verificările sunt realizate de ofițeri din cadrul Biroului de Control Intern din cadrul IPJ Ialomița”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița, Ludmila Dascălu. (sursa – mediafax.ro)

Ambele instituții încearcă să plaseze pisica una în curtea celeilalte. IPJ Ialomița se auto- anchetează iar STS nu ne explică dacă operatorul l-a muștruluit pe cetățeanul care a făcut sesizarea și nici cum lucrătorul a ajuns la concluzia că un bețiv la volan nu este un pericol iminent. Săptămâna trecută IPJ Ialomița a mai declanșat o „anchetă internă” după ce un polițist s-a luat la trântă cu doi pensionari în plină stradă. Nici până acum nu am aflat care au fost concluziile acestei anchete. De altfel, șeful IPJ Ialomița, comisarul șef Ivan a fost cercetat disciplinar în scandalul de la Sinești, fiind inexplicabil înfipt în fruntea Inspectoratului de Poliție cu susținerea PSD Ialomița.

 

Articolul precedentIalomița are doar doi instalatori validați pentru montarea panourilor fotovoltaice subvenționate
Articolul următorStâlpi pe mijlocul trotuarului într-un cartier rezidențial din Slobozia