Familia Ivan face legea la IPJ Ialomița.

IPJ Ialomița a declanșat o anchetă după ce realitateadeialomița.net a pus pe tapet scandalul de la Cocora. În ziua de 30 august 2019, în jurul orei 13.40, un cetățean a apelat serviciul 112 pentru a reclama faptul că un cetățean beat circulă prin comună cu un autoturism, cu viteză mare și cu muzica dată la maxim. Sesizarea a fost tratată superficial și un copil a murit.

Operatorul de la 112 a preluat apelul, dar a considerat situația semnalată drept un caz de tulburare a ordinii și liniștii publice și l-a transferat către IPJ Ialomița. Într-un drept la replică transmis redacției de către biroul de presă al Serviciului de Telecomunicații Speciale se explică faptul că operatorul nu l-a considerat o urgență deoarece în momentul convorbirii cu cetățeanul care a sesizat situația faptele reclamate nu se aflau în desfășurare, potrivit spuselor acestuia.

Câteva ore mai târziu, conducătorul auto reclamat la 112 a comis un accident de circulație grav, soldat cu decesul unui copil în vârstă de 17 ani și vătămarea gravă a altor doi pasageri din mașinile implicate.

După ce STS a făcut publice aceste informații IPJ Ialomița a găsit de cuviință să anunțe demararea unei așa zise anchete interne care să stabilească ce s-a întâmplat cu sesizarea primită de la operatorul serviciului 112. Conducerea inspectoratului n-a anunțat ancheta din proprie inițiativă, ci după ce jurnaliștii de la Mediafax au sunat pentru a cere un punct de vedere.

În referire la aspectele apărute în spațiul public, cu privire la modul de gestionare a unui apel 112 de către polițiștii din cadrul IPJ Ialomița, conducerea instituției a dispus efectuarea de verificări, urmând ca, la finalizarea acestora, să se ia măsuri în consecință. Verificările sunt realizate de ofițeri din cadrul Biroului de Control Intern din cadrul IPJ Ialomița”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița, Ludmila Dascălu. (sursa – mediafax.ro)

Ambele instituții încearcă să plaseze pisica una în curtea celeilalte. IPJ Ialomița se auto- anchetează iar STS nu ne explică dacă operatorul l-a muștruluit pe cetățeanul care a făcut sesizarea și nici cum lucrătorul a ajuns la concluzia că un bețiv la volan nu este un pericol iminent. Săptămâna trecută IPJ Ialomița a mai declanșat o „anchetă internă” după ce un polițist s-a luat la trântă cu doi pensionari în plină stradă. Nici până acum nu am aflat care au fost concluziile acestei anchete. De altfel, șeful IPJ Ialomița, comisarul șef Ivan a fost cercetat disciplinar în scandalul de la Sinești, fiind inexplicabil înfipt în fruntea Inspectoratului de Poliție cu susținerea PSD Ialomița.