Nicoleta Toma, primarul oraşului Ţăndărei, recunoaşte că are salarii plătite ilegal şi acum încearcă să acopere gaura financiară prin diminuarea investiţiilor.

Conducerea Primăriei Ţăndărei a aprobat scoaterea a 417.000 lei din excedentul bugetar înregistrat la finalul anului trecut pentru a achita salarii în primele trei luni ale anului 2019. Nicoleta Toma, primarul oraşului, încearcă să taie din lista de investiţii pentru a intra în legalitate.

Salarii plătire ilegal la Primăria Ţăndărei din excedentul bugetar pe anul 2018. Informaţia este confirmată de primarul oraşului iar acum se caută soluţii pentru ieşirea din impasul financiar.

„A fost o neglijenţă, nu ştiu cum să-i spun. Faţă de anul trecut acum nu se mai poate apela la excedentul bugetar pentru plata salariilor. Noi deja am apelat la excedentul bugetar, lucru care este ilegal, şi am luat 417.000 lei pentru plata salariilor.”, a transmis doamna primar consilierilor locali.

Pentru a scoate de undeva banii plătiţi ilegal, şefa Primăriei Ţăndărei a decis să renunţe la înfiinţarea Direcţiei Administraţiei Publice Locale şi astfel să economisească 117.000 lei, bani aferenţi plăţii a trei şefi de unitate.

Încă 100.000 lei s-au luat din lista de investiţii de la lucrări ale Bisericii Sfinţii Voievozi, în ideea că suma va fi plătită la o viitoarea recitificare bugetară pozitivă în a doua jumătate a anului.

„În momentul acesta nu este niciun leu, 200.000 lei sunt luaţi ilegal de la excedentul bugetar. Eu nu pot să las Primăria să se ducă în cap, să am fluturi în cap, să dăm salarii, să lucrăm pe datorie!”, a adăugat Nicoleta Toma, adresându-se consilierilor locali ce propuseseră o majorare a salariilor prin corelarea lor la noul salariu minim pe economie de 2080 lei.

Supusă la vot, iniţiativa de majorare a salariilor tuturor angajaţilor instituţiei şi a structurilor din subordine a fost respinsă de votul negativ al majorităţii PSD.

Pentru anul 2019, la venituri locale estimate la 6,5 milioane lei, cheltuielile de personal în Primăria Ţăndărei sunt de 4,171 milioane lei pentru salarii, indemnizaţii consilieri, indemnizaţii de delegare, norma de hrană, tichete de vacanţă şi contribuţii.

 

Articolul precedentHCM Slobozia încheie în forţă campionatul şi priveşte cu optimism spre Liga Florilor
Articolul următorUnirea Slobozia câştigă cu gol în ultimul minut în deplasarea de la Medgidia