Primăria municipiului Feteşti este chiriaşă la bloc

Bugetul local al municipiului Feteşti pierde lunar 24.300 lei pentru plata chiriei. Fostul sediu a fost pus la pământ în doar câteva luni în urmă cu doi ani. De atunci municipalitatea nu reuşeşte să găsească finanţare pentru ridicarea unui nou sediu.

Municipiul Feteşti este singurul din România care nu are un sediu propriu. Până în anul 2016 Primăria a funcţionat într-o clădire veche ce era încadrată în gradul III seismic şi devenise un pericol iminent în caz de cutremur. Sediul a fost demolat însă în locul lui n-a răsărit clădirea nouă şi futuristă livrată în pliante colorate de fostul primar Gheorghe Catrinoiu.

Pe hârtie sediul Primăriei Feteşti este unul dintre cele mai moderne din România.

Proiectul prezentat pe îndelung de edilul liberal în campania electorală de acum doi ani promitea una dintre cele mai moderne clădiri de profil din România. Cu o investiţie în valoare de 20,12 milioane lei din care comunitatea achita circa 9% urma a se ridica o clădire la standarde europene cu structură funcţională demisol, parter şi două etaje.

Finanţare PNDL 1 stopată în 2016

În realitate imediat după emiterea autorizaţiei de construcţie din luna aprilie 2016 sediul vechi a fost făcut una cu pământul iar asocierea de firme ce pusese mâna pe contract aştepta banii pentru demararea construcţiei.

Bani ce n-au mai venit, finanţatorul Ministerul Dezvoltării şi Regionale şi Dezvoltării Regionale alegând să scoată obiectivul de pe lista de investiţii PNDL 1 după ce achitase o primă tranşă de 1 milion lei pe care bugetul local o suplimentase cu 200.000 lei.

Fără alocări bugetare constructorul a aşteptat câteva luni după care a părăsit şantierul din mijlocul localităţii iar autorităţile locale n-au avut decât să tragă un gard înalt de jur-împrejur pentru a nu se mai vedea gaura lăsată de izbelişte într-un peisaj dezolant de buruieni.

„Este o mare problemă pentru noi sediul Primăriei. Se încearcă foarte mult găsirea de fonduri pentru reconstrucţia Primăriei. Încercăm pe toate Axele de finanţare, pe toate căile să obţinem finanţare. Este jenat ca un municipiu să nu aibă un sediu propriu.”, spune viceprimarul Laurenţiu Şonchereche.

În bugetul local pe anul în curs nu s-a prevăzut nici măcar un leu pentru continuarea lucrărilor la viitorul sediul al Primăriei Feteşti. Previziunile sunt sumbre şi pentru anul viitor, visteria unuia dintre cele mai sărace municipii din România fiind grevată de contribuţii la proiecte de modernizare a străzilor, multe dintre ele încă la stadiul de piatră şi pământ.

În schimb, doar pentru anul 2018, plata chiriei pentru mai multe apartamente ce ocupă o suprafaţă totală de 850 mp dintr-un bloc deţinut de CFR se ridică la 291.600 lei.

 

 

 

 

 

Articolul precedentHCM Slobozia – Neptun Constanţa, primul derby în bătălia pentru Liga Florilor
Articolul următorSpecialitatea casei la Unirea Slobozia: 0 – 0 la pauză, victorie cu 3 – 0 la final!