Premieră în Consiliul Local Slobozia: primarul PSD Adrian Nicolae Mocioniu are de înfruntat opoziția consilierilor majoritari PSD!

Adrian Nicolae Mocioniu, primarul municipiului Slobozia, ironizează inițiativa consilierilor locali social-democrați care vor să schimbe organigrama instituției. Modificarea l-ar scoate afară din schemă pe administratorul public Gheorghe Puia, omul de încredere al primarului.

Primarul PSD Adrian Nicolae Mocioniu nu este de acord cu colegii din partid care vor să producă o modificare majoră a organigramei Primăriei Slobozia. Social-democrații vizează eliminarea administratorului public, cel care de curând s-a înscris în Pro România, partid simpatizat și de edil.

Trădați politic, consilierii PSD au deschis războiul împotriva primarului municipiului Slobozia şi vor să-l lase fără unul dintre oamenii de nădejde, administratorul public Gheorghe Puia. Pe lista neagră mai figurează doi dintre consilierii personali ai primarului Adrian Nicolae Mocioniu.

Consilierii PSD din Slobozia nu-l mai vor pe administratorul public

Necesitatea reducerii postului de administrator public apare pe fondul coordonării defectuoase a implementării proiectelor de dezvoltare comunitară cu finanţare din fonduri externe nerambursabile, cele mai elocvente exemple fiind proiectul de dezvoltare funcțională a Pieței Revoluției, a Parcului Industrial IMM dar şi finalizarea lucrărilor de canalizare în cartierul Gării Noi.”, îşi susţin iniţiatorii proiectul de debarcare a administratorului public.

Reducerea drastică a listei de investiţii locale pe anul 2019 este alt motiv pentru care administratorul public Gheorghe Puia ar trebui să plece, sunt de părere consilierii locali PSD. Acesta mai este acuzat că după mai bine de doi ani de „administrat public” municipiul reşedinţă de judeţ centrul civic este în continuare în stadiu de şantier, pe b-dul Unirii există un monument public amplasat fără avizul Ministerului Culturii, Slobozia are un regulament de publicitate stradală depăşit din punct de vedere legislativ, economic şi urbanistic şi că nu există nici măcar în stadiu de proiect un regulament local pentru reglementarea urbanistică a faţadelor blocurilor.

Administratorul public are 160.000 lei salariu anual

Consilierii PSD consideră că dispariţia din peisajul salarial a administratorului public Gheorghe Puia va aduce şi beneficii financiare bugetului local, sufocat de o grilă de salarizare dusă de primarul Adrian Nicolae Mocioniu la cote nejustificat de mari.

Nu lipsită de importanţă este şi economia financiară pe care bugetul local o poate face prin neplata salariului administratorului public. În acest moment Gheorghe Puia se bucură de un salariu lunar de „doar” 13.300 lei. Dispariţia din organigramă a postului de administrator public ar genera o economie anuală de 160.000 lei.

Spre comparaţie, primarul Adrian Nicolae Mocioniu a tăiat peste 80% din bugetul alocat iniţial reţelelor de utilităţi din Cartierul Tinerilor din zona Gării noi pentru a arunca în ochii slobozenilor lucrări de refacere şi modernizare a carosabilului în acest an în valoarea penibil de mică de 500.000 lei! Sumă ce se poate mări cu o treime doar dacă din schema de personal dispare administratorul public Gheorghe Puia.

Este un proiect făcut la șpriț”

Vizat de modificarea organigramei, primarul Adrian Mocioniu i-a ironizat pe autorii proiectului de hotărâre ce va fi dezbătut în ședința de joi a Consiliului Local Slobozia.

Am văzut acel proiect, în normalitatea lucrurilor nu cred că va primi avizul de legalitate din partea celor din aparatul meu de specialitate, sunt sigur că în cazul în care este votat nu va primi nici avizul din punctul de vedere al prefectului. Aș prefera să nu discut un proiect fabricat la șpriț sau în altă parte.”, i-a ironizat primarul Adrian Nicolae Mocioniu pe colegii consilieri din PSD.

Primarul municipiului Slobozia a adăugat că de fiecare dată când a avut divergențe cu aleșii locali PSD au discutat în spatele ușilor închise și au stabilit de comun acord o decizie unanimă în ceea ce privește votul proiectelor de hotărâre supuse aprobării în Consiliul Local Slobozia.

Articolul precedentFraudă la alegeri la Manasia: “Am aflat când am ajuns la urne că cineva a votat în locul meu în țară!”
Articolul următorMoraru a luat-o pe urmele lui Dragnea: „Le spun celor care și-au propus să mă elimine că nu voi ceda”