Adrian Mocioniu, primarul de Slobozia ales pe listele PSD în 2016, a ales să joace pe tricou la alegerile locale din 2020 cu Pro România.

Adrian Mocioniu este trup şi suflet în Pro România. Absenţa de la Congresul Extraordinar PSD prezidat de Liviu Dragnea a fost explicată cât se poate de clar astăzi. Ales pe listele PSD, primarul municipiului Slobozia a fost anunţat candidat pentru aceeaşi funcţie în 2020 dar din partea partidului lui Victor Ponta.

Adrian Mocioniu, primarul de Slobozia, şi-a oficializat relaţia cu Pro România. Cel care l-a convins să i se alăture este Marian Neacşu, fostul preşedinte PSD Ialomiţa şi secretar general al partidului mazilit de Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, primeşte astfel prima sângerare politică în ciuda aroganţei afişată atunci când a fost întrebat de jurnalişti dacă nu se teme de o migrare a primarilor social-democraţi către Pro România, locul unde este acum Marian Neacşu, fostul lider al organizaţiei judeţene.

„Am crezut, am sperat şi s-a dovedit că aşa este şi Adrian este un proiect politic de succes. Vrem să promovăm oameni tineri care să-şi realizeze proiectele de-a lungul mai multor mandate. Adrian Mocioniu este un pariu câştigat. Eu cred că el are cele mai mari şanse să fie viitorul primar al Sloboziei.”, l-a lăudat public Marian Neacşu pe actualul primar ales pe listele PSD în 2016.

Omul care conduce campania electorală pentru europarlamentare la Pro România speră ca echipa majoritară de consilieri PSD – ALDE care i-a acceptat până acum primarului orice proiect de hotărâre să nu-i pună pe viitor beţe în roate.

„M-am hotărât să sprijin acest proiect Pro România pentru că în urma discuţiilor cu cetăţenii am considerat că este partidul care poate sprijini continuarea proiectelor care le-am demarat în 2016. Guvernul PSD nu şi-a îndreptat atenţia atât cât trebuia spre autorităţile locale. În PSD nu mai este de stat!”, şi-a explicat Adrian Mocioniu gestul de a se lepăda de PSD pentru Pro România.

Primarul Mocioniu, prezentat drept victimă a colegilor din PSD!

Adrian Mocioniu va avea parte de acum încolo în Consiliul Local Slobozia de opoziţie inclusiv din partea foştilor săi colegi pe care i-a părăsit acum pentru Pro România. Întrebat dacă este pregătit să fie un primar de opoziţie, primarul municipiului reşedinţă de judeţ este convins că aleşii locali îl vor susţine în continuare.

„Sunt un om al dialogului şi în cei doi ani şi jumătate de mandat scurşi am ascultat toate forţele politice, am fost receptiv la toate propunerile dânşilor. Sunt sigur, consilierii vor avea maturitatea şi curajul de a pune mai presus interesul cetăţenilor.”, a spus primarul Sloboziei.

Mentorul său politic şi „vinovatul” principal pentru statutul actual de primar, Marian Neacşu a încercat să-şi prezinte realizarea politică drept victimă: „A fost într-un fel de semi-opoziţie permanent, să fim serioşi şi să nu ne furăm singuri căciula.”

Organizaţia PSD a anticipat dezertarea şi în cursul zilei de joi a decis retragerea sprijinului politic acordat primarului municipiului Slobozia. Acesta va fi în continuare edil dar fără să aibă alături niciun consilier municipal.

 

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentRebeliune în PSD. Mocioniu a rămas fără sprijin politic, Pavel nu știe nimic!
Articolul următorBombă la Slobozia: HCM Slobozia elimină Dunărea Brăila în Cupa României la handbal feminin!