Suma reprezintă indemnizațiile de conducere primite în baza unor contracte de management. Deși legea îi obligă pe managerii Consiliului Județean să-și posteze pe site-urile instituțiilor contractele de management care să cuprindă indicatorii de performanță, acest lucru nu se întâmplă.
Managerii Consiliului Județean, angajați pe baza unor concursuri discutabile, încasează anual 577.932 lei. Ei au fost plantați în funcții de PSD, unii dintre ei fiind recompensați pentru serviciile aduse în campania electorală.
Lista managerilor cuprinde oameni care au lucrat în presă, preoți sau foști subordonați ai președintelui Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru:
Vlad Florin, Muzeul Județean Ialomița – 6860 lei/lunar ; Petre Gheorghe , Muzeul Agriculturii – 8364 lei lunar; Tudor Clementina Centrul Cultural – 5691 lei/lunar ; Balog Elena, Biblioteca Județeană – 6070 lei/lună, preotul Stanciu Cătălin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița -6476 lei/lună ; Mihai Larisa Elena administrator public CJI – 14.700 lei/lunar.
Pentru plata acestor cetățeni bugetul județean cheltuie 577.932 anual. Câțiva dintre ei își văd în continuare de activitățile prestate înainte de a deveni manageri. Preotul Stanciu Cătălin slujește în continuare în parohia Sf Ilie, de unde a fost transferat la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița.
Tudor Clementina, „managerița” coborâtă din presă printre muritori, prestează la televiziunea locală controlată de finul președintelui Moraru Victor. Mai nou Tudor a devenit corespondent local pentru Radio România Actualități. Nu se știe cum va putea face și corespondență și management în același timp.
Pentru care fapte încasează cetățenii de mai sus mândrețe de indemnizații nu se cunoaște exact. Și este normal să fie așa din moment ce „managerii” au primit funcția ca recompensă și nu ca pedeapsă.
Managerii Consiliului județean sunt recunoscători Partidului și Președintelui Moraru pentru funcțiile primite. De exemplu managerul Muzeului Județean Ialomița s-a manifestat la Orașul de Floci, cu ocazia unei agape alimentare, cu multă evlavie și slugărnicie grăind cam așa:
„Mihai Viteazul avea și el căpitanii lui… Ce vedeți aici, pe scenă, sunt căpitanii lui Mihai Viteazul! Îl invit în fața dumneavoastră, la microfon, pe domnul președinte al Consiliului Județean Ialomița, domnul Victor Moraru… Unul dintre căpitanii lui Mihai Viteazul… Dacă nu chiar Mihai Viteazul”!
Bonus: 200 milioane pentru managerul spitalului și director penal la Drumuri
Managerii consiliului Județean pot fi și penali, la o adică. Este cazul directorului SC Drumuri și Poduri, Cristi Stan. Acesta a fost pescuit de o firmă de recrutare și plantat, prin concurs, evident, în fruntea firmei Consiliului Județean. În 2013 Stan a umflat o condamnare la 2 ani și 6 luni pentru utilizarea unor CEC-uri cam false. Între timp a fost reabilitat. La momentul concursului însă, avea cazier și nu putea participa la examen.Un amănunt nesemnificativ după mintea președintelui Moraru.
La Spitalul Județean de Urgență managera care umflă 200 de milioane lunar vine de la o firmă de gunoi. Angajată interimar și ulterior sădită-n scaun prin concurs de tip PSD doamna Mariana Iancu a rupt locul.
În doar un an a urcat recepția spitalului la etajul 1 ca nu cumva persoanele cu dizabilități să deranjeze personalul. Apoi a mărit de 10 ori cheltuielile cu informatizarea schimbând programul de gestiune. De la 5000 de lei lunar pentru mentenanță costurile au urcat la 50.000 lei. Diferența este datorată faptului că noul soft a fost produs de firmele lui Ghiță. Și a fost avizat de PSD. De mai bine de jumătate de am spitalul funcționează fără director medicali. Medicii refuză onoarea de a colabora cu, poate cel mai strălucit, dintre managerii Consiliului Județean.