Managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia a interzis accesul presei în instituție. Marian Iancu susține că presa scrie „numai prostii”.

Un manager politic

Mariana Iancu a fost numită în funcția de director a Spitalului Județean Slobozia în urmă aproape 2 ani. Recent, ea a decis să interzică accesul presei în instituție declarând că acesta scrie numai prosti. În perioada scursă de la preluarea mandatului, Mariana Iancu s-a remarcat prin atitudinea ei ostilă față de consilierii județeni și de presă. Declarațiile ei publice au scandalizat constant, iar deciziile lui au fost extrem de controversate.

Potrivit notei interne „accesul reprezentanților mass-media în spital este interzis fără acordul prealabil al managerului” iar pentru „respectarea continuă și efectivă a procedurilor, pentru minimizarea erorilor și respectarea legislației, personalul din subordine trebuie reinstruit cu privire la procedura operațională”.

Reamintim că ascensiunea managerului Mariana Iancu la funcția de director al Spitalului Județean Slobozia a fost susținută de către președintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru. Acesta a declarat public, în repetate rânduri că doamna Mariana este „un manager minunat” și că ialomițenii trebuie „să-i mulțumească pentru eforturile deosebite pe care le face”.

Paradoxal, după numirea în funcție a Marianei Iancu, veniturile Spitalului s-au diminuat considerabil, iar numărul medicilor specialiști a scăzut. Mai mult decât atât, pacienții care și-au permis acest lux, au migrat către spitalele din Urziceni, oraș aflat la 60 de km, sau București. Pentru suplimentarea veniturilor Spitalului, Consiliul Județean Ialomița a votat constat de-a lungul acestor doi ani bani din bugetul județului.

Articolul precedentConsiliul Local Slobozia alocă 200 mii lei pentru stoparea alunecărilor de teren în cartierul Bora
Articolul următorApă cu trihalometani la robinetele slobozenilor