Operatorul local de apă al Sloboziei furnizează apă cu trihalometani. Un ultimele 3 luni, buletinele de analize au înregistrat depășiri ale nivelului maxim admis la ieșirea din rețea. Valentin Cilibeanu, directorul societății susține că depășirile sunt mici față de maximum admis.

Poveste veche în haine noi

Primele semnale publice privind depășiri ale valorilor maxime la trihalometani în apa furnizată slobozenilor au apărut în 2015. de ca acel moment, în fiecare an, dar mai ales pe perioada veri, analizele realizate lunar confirmă depășiri. Anul ăsta, SC Urban a înregistrat aceste depășiri începând cu luna aprilie, timp de 3 luni consecutiv. Pentru abaterile constatate, Direcția de Sănătate Publică Ialomița, a aplicat în luna iunie amenzi de 4 mii de lei.

Directorul societății, Valentin Cilibeanu, susține că situația este acum sub control și că depășirile au fost mici: Sunt depășiri extrem de mici față de limita maximă admisă. Ele sunt cauzate, în principal, de lucrările executate pe rețea. Avem convingerea că aceste depășiri nu pun în pericăl sănătatea populației și afectează direct calitatea apei furnizate. În pofida acestor declarații, aceleași de peste 5 ani, slobozenii continuă să cumpere apă.

Reamintim că apa furnizată slobozenilor este considerată oficial potabilă, deși ea este furnizată drept apă menajeră. SC Urban se află în această situație din 2013, când a primit aviz sanitar de funcționare cu program de conformare. Deși furnizorul de apă a realizat majoritatea investițiilor asumate prin programul de conformare, apa furnizată slobozenilor continuă să aibă probleme.

Slobozia a investit reabilitarea rețelelor de apă ale orașului, sistemul de canalizare și epurare, precum și stația de tratare a apei peste 50 de milioane de lei. recent, administrația condusă de către primarul Adrian Mocioniu a propus Consiliului Local o investiție de 8,5 milioane de euro în modernizarea stației de tratare. Aceasta a fost reabilitată anterior, în mandatul primarului Gabi Ionașcu, ajuns între timp senator. Atunci, valoarea investiției a fost de 9 milioane de lei.

 

 

 

Articolul precedentManagerul Spitalului Județean Slobozia a interzis accesul mass-media în instituție
Articolul următorManagerii Consiliului Județean Ialomița toacă peste 500 mii lei anual