Sătul să tot aștepte un container promis de viceprimarul orașului un cetățean a răsturnat un morman de moloz în fața Primăriei Amara.

Un cetățean iritat că autoritățile locale nu-l sprijină să scape de moloz și de resturile de materiale de construcții a ales să protesteze într-un mod inedit. După ce a fost amenințat cu amenda la groapa de gunoi a localității omul a răsturnat molozul în fața Primăriei Amara.

Camion cu moloz și resturi de materiale de construcții răsturnat de un localnic în fața Primăriei Amara. Forma de protest îi va aduce o amendă dar bărbatul spune că dacă va fi sancționat va acționa instituția în judecată.

Medicul veterinar Cristian Păpurică, locuitor al orașului Amara, a ales să protesteze într-un mod nemaivăzut în localitatea-stațiune. Sătul să tot aștepte ca reprezentanții Primăriei Amara să-l sprijine cu deșeurile provenite din construcții, bărbatul le-a dus gunoiul în fața birourilor.

În teorie, persoanele fizice trebuie să solicite container pentru depozitarea deșeurilor din demolări ori resturi de materiale de construcții și la finalul lucrării acesta este ridicat și depus la depozitul de deșeuri Vivani pe cheltuiala celui care poluează.

M-am dus în repetate rânduri la ei, nu-i interesează, pur și simplu nu-i interesează. Am vorbit cu domnul viceprimar care se ocupă și de salubrizare. Inițial mi-a zis să duc eu deșeurile direct la Slobozia. Eu nu plătesc taxe la Slobozia, eu le plătesc la Amara! Mi-au promis că mi-aduc container și am fost de acord.”, descrie Cristian Păpurică interacțiunea cu Primăria Amara.

Au trecut de atunci trei săptămâni și sătul să tot aștepte containerul pentru deșeuri omul a decis să le ducă el la locul unde ajunge gunoiul din orașul Amara.

Sunt trei săptămâni de când mi s-a promis de către domnul viceprimar un container pentru a depozita deșeurile. M-am săturat să aștept și am dus deșeurile la groapa de gunoi dar acolo nu mi-au fost acceptate și am fost amenințat că voi fi amendat dacă le las. Și atunci mi-am zis că decât să iau amendă la groapa de gunoi mai bine să iau amendă că-l duc în față la Primăria Amara!”, își explică omul gestul făcut.

Deșeurile au fost răsturnate chiar în fața barierei de acces în fața sediului Primăriei Amara, spre stupefacția angajaților instituției.

Alertate de funcționarii instituției, Poliția și Jandarmeria l-au legitimat pe cetățeanul supărat și i-au transmis că va fi amendat pentru gestul său.

Amenda este valabilă 24 de ore. Atâta gunoi o să le duc acolo de o să-i satur pentru că sunt nesimțiți! Dacă mai am gunoi îl voi duce tot acolo, că dacă tot îmi iau amendă să mă bucur de amendă! Eu am așteptat în zadar un container pentru că decât să plătesc acum amendă 3.000 – 4.000 lei era mai bine pentru mine să plătesc 600 lei pentru un container. Voi contesta sancțiunea și îi voi acționa în instanță pe cei de la Primăria Amara pentru bătaia de joc.”, a adăugat supărat Cristian Păpurică.

Primăria Amara amenință cu dosar penal

Dinspre Primăria Amara lucrurile se văd doar în favoarea instituției. Primarul Ion Măiță s-a arătat surprins și spune că a aflat abia astăzi de supărarea omului.

O persoană fizică care de câteva zile face o demolare ar fi venit să ceară un container, a zis că este prea scump, mă rog, situații de genul acesta, oamenii care nu-și doresc să facă obligația de a face. A fost amendat, o să i se facă și dosar. O să-l acționăm și în instanță că nu poate acuma oricine să vină, nu, să facă o chestie de bună practică.”, spune primarul orașului Amara.

Molozul aruncat în fața Primăriei Amara va fi ridicat, transportat și depus în depozitul de deșeuri Vivani, costurile operațiunii urmând a fi suportate din bugetul local și, ulterior, recuperate de la cetățeanul nemulțumit.

Articolul precedentClean Tech „sponsorizează” harta municipiului Slobozia!
Articolul următorProiecte educaționale de 97 milioane euro implementate și la Slobozia