Consilierii PSD discriminează șoferii

Deși se declară un partid al celor mulți și obidiți, PSD discriminează puternic proletariatul. Un proiect de lege aprobat săptămâna trecută de Consiliul Local Slobozia stabilește că pentru un șofer cheltuiala cu masa să fie de doar 15 lei/zi, în vreme ce pentru oficialii aflați în delegații se alocă 55 lei/zi.

Primarul, tot boier!

Față de anul 2016, nivelul cheltuielilor de protocol stabilite prin ședința Consiliului Local aproape că s-a dublat. Deși pentru protocolul cu mese oficiale valoarea cheltuielilor a scăzut de la 70 de lei/persoană la 55 de lei de persoană, au fost introduse noi plafoane pentru dineurile oferite de primar și alte persoane din administrația publică. PSD lovește însă puternic în șoferi, cărora le alocă doar 15 lei/zi.

Astfel, în cazul unui dineu sau cocktail oferit de primar valoarea tratație este stabilită la valoare de 120 de lei/persoană și crește la 130 de lei/persoană în cazul unor delegații străine.

Dacă dineul este oferit de alte persoane decât primarul municipiului valoarea scade la doar 20 de lei pentru fiecare invitat. Cu alte cuvinte, dacă te invită viceprimarul la o agapă, mai bine nu te duci că mori de foame.

Presa, tăiață de la porție

Austeritate se instalează și în relațiile cu presa. Pentru organizarea conferințelor sau întâlnirilor de lucru (ședințe CL, dezbateri, etc) valoarea tratației scade de la 60 de lei/persoană la doar 20 de lei.

Și pentru șoferii care însoțesc delegațiile de străini în excursii organizate de primărie viața pare mai roz. Valoare cheltuielilor cu masa pentru aceștia a crescut de la 15 lei/zi la 50 de lei/zi. Dacă însă șoferul are neșansa să însoțească delegații autohtone va trebui să vină cu pachet de acasă pentru că nu beneficiază de bani pentru masă.

Cadouri simbolice. Prea simbolice!

Limitele de cheltuieli au fost majorate și în ceea ce privește valoarea cadourilor oferite delegațiilor care vizitează municipiul. Cadourile nu vor putea depăși suma de 400 de lei/delegație, față de 225 de lei.

Pentru materialele informative sau promoționale oferite de Primăria Slobozia se vor aloca 50 de lei/participant. Cotele de carburanți rămân neschimbate față de anul 2016. Astfel, în fruntea clasamentului se află autoturismul primarului, care beneficiază de 200 de litri de carburant lunar.

În cazul participanților la delegații interne, în vreme ce oficialii beneficiază de 55 de lei pentru masă, șoferii vor primi doar 15 lei/zi. Deducem asta din faptul că proiectul care modifică vechea HCL privind cheltuielile de protocol lasă neschimbată alocația de masă pentru șoferii care însoțesc delegații interne. Ceea ce reprezintă o discriminare strigătoare la cer pentru un partid declarat ca fiind de stânga.

 

Articolul precedentExpertiză tip CNAIR – reabilitarea podului de la Slobozia se amână
Articolul următorNeo-marxismul cultural aruncă lumea liberă în haos