CNAIR a oprit lucrările la podul rutier de la Slobozia

Demarate cu surle și trâmbițe în urmă cu câteva luni, lucrările de reparații la podului rutier de la Slobozia au intrat în impas. Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a oprit lucrările după ce s-a constatat că proiectul tehnic este greșit.

Dai un ban dar știi că nu-l mai ai

Deși reabilitarea podului rutier de la Slobozia este o lucrare complexă, CNAIR a achiziționat serviciile de proiectare pentru numai 30.000 de lei. În consecință, proiectantul a tras lucrarea din pix iar rezultatele n-au întârziat să apară.

După finalizarea organizării de șantier, constructorul a constatat că structura de rezistență a podului este serios afectată, fapt care necesită lucrări suplimentare.

Mai exact, se impune înlocuirea unor elemente de rezistență din structura podului. Ca atare, lucrările au fost oprite iar CNAIR urmează să demareze procedurile de licitație pentru întocmirea unui nou proiect tehnic. Asta va întârzia lucrările cu mult peste termenul de 6 luni anunțat de CNAIR.

Muncitorii au abandonat deja șantierul, semn că în acest an nu se va întâmpla nimic sub podul rutier de peste râul Ialomița de la Slobozia. Pentru reabilitare a fost alocată suma de 2,8 milioane de lei iar lucrarea a fost adjudecată de societatea Construcții Feroviare Drumuri și Poduri din Buzău.

Demararea lucrărilor a fost mult întârziată din cauza unei contestații depuse la Consiliul Național de Soluționare de către firma Beny Alex SRL, din Negrești Oaș județul Satu Mare. Contestația a fost soluționată în decembrie 2017, oferta firmei din Satu Mare fiind declarată neconformă.

Podul rutier de la Slobozia a fost construit în anii ‘ 70, durata sa de viață fiind depășită. Este foarte probabil ca suma alocată de CNAIR pentru această lucrare să fie insuficientă având în vedere gradul de uzură al podului.

 

Articolul precedentUnirea Slobozia a câştigat cu puştii FCSB la scor de tenis de câmp
Articolul următorBurghezia PSD discriminează șoferii