plaja
Toaletă ecologică la plaja Zorile

Stațiunea balneară Amara a fost ținta unui reportaj realizat de ProTv și difuzat în cadrul emisiunii Inspectorul Pro.

Materialul scoate la iveală mizeria în care funcționează plaja Zorile, administrată de Primăria Amara, dar și aspectul de loc abandonat pe care l-a căpătat stațiune sub administrația PSD.

Deși deține în proprietate plaja Zorile, pe care a câștigat-o în urma unui proces cu SC Sind România SRL, Primăria Amara nu a catadicsit să facă o minimă igienizare a locației.

Plaja funcționează fără autorizație sanitară și este frecventată de turiștii și localnicii cu venituri reduse, intrarea fiind liberă. Există și un soi de tarabă care desface băuturi pe plajă dar plaja nu are autorizație sanitară de funcționare.

Potrivit OMS 1030/2009, pentru amenajarea zonelor naturale de îmbăiere titularul activității trebuie să depună documentație în vederea eliberării autorizației sanitare pe baza referatului de evaluare.

Cum primarul este de la PSD, conducerea DSP Ialomița n-a considerat necesar să verifice dacă plaja Zorile funcționează legal.

Abordat de reporterii ProTv, primarul Ion Măiță s-a declarat hărțuit de demersul jurnalistic. El nu a putut explica de ce dotările sanitare ale plajei sunt lăsate în paragină. Singura explicație găsită de primar a fost aceea că primăria va depune un proiect pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare cu fonduri europene și că atunci se vor rezolva toate problemele.

Până la accesarea trâmbițatelor fonduri europene primăria n-a găsit câteva sute de lei pentru o igienizare corespunzătoare a grupurilor sanitare care deservesc plaja și nici pentru amenajări minimale care să permită oamenilor să o folosească.

Primăria a găsit în schimb sute de milioane pentru întreținerea unor cai de rasă călăriți de fostul primar Victor Moraru, acum președinte al Consiliului Județean Ialomița.

Articolul precedentFocar de pestă porcină africană în comuna Mihail Kogălniceanu
Articolul următorCanalizarea Sloboziei a cedat. Din nou.