Canalizarea Sloboziei a cedat. Din nou.

canalizarea
Canalizarea a cedat în strada Cărămidari

Ploaia abătută asupra municipiului Slobozia, care a durat mai bine de 45 de minute, a pus la grea încercare rețeaua de canalizare.

Grav avariat, colectorul principal din strada Cărămidari a cedat. Străzile adiacente s-au umplut de ape uzate menajere care au ieșit din canalizare invadat casele și curțile oamenilor.

Pompele amplasate de operatorul Urban nu au putut face față debitului iar apa a țâșnit din cămine în zonele cu probleme. Strada Viilor și, parțial, strada Lacului au fost invadate de apă.

Zona cea mai avariată a fost însă strada Cărămidari, care colectează apele menajere uzate din tot orașul, inclusiv cele provenite de la Spitalul Județean. Apa din curți a depășit adâncimea de 30 de centimetri  iar mirosul în zonă este insuportabil. Fenomenul este favorizat de faptul că locuitorii din zonă continuă să-și arunce gunoaiele în colector.

Din păcate lucrările de reabilitare a colectorului principal contractate de Urban SA nu pot începe datorită vremii nefavorabile.

Săptămâna trecută Consiliul Local Slobozia a aprobat utilizarea sumei de 350.000 de lei din fondul de dezvoltare al operatorului pentru lucrările de reabilitare a colectorului principal.

Articolul precedentPlaja Zorile, din Amara, funcționează fără autorizație sanitară
Articolul următorȘapte autobuze electrice la Slobozia