Tinel Gheorghe, președintele PNL Ialomița, a anunțat că sunt sute de primării în România pe care le amenință falimentul.

Deputatul liberal Tinel Gheorghe trage un semnal de alarmă cu privire la viitorul investiţiilor locale din judeţul Ialomiţa în condiţiile unui buget de stat mai sărac ca niciodată.

Parlamentarul Tinel Gheorghe, preşedintele organizaţiei judeţene PNL Ialomiţa, anunţă un an negru pentru investiţii locale. Lipsa fondurilor dar şi creşterea responsabilităţilor fiscal-sociale ale primăriilor vor determina comunităţile locale să taie la sânge orice proiect de dezvoltare.

„Bugetul de stat pe anul 2019 omoară dezvoltarea judeţului Ialomiţa! PNDL 2 va avea de suferit, nu sunt bani pentru investiţii în acest an. Puzderia de proiecte, cele 800 de milioane prognozate a fi cheltuite până în 2020 din care până acum s-au cheltuit doar 14 milioane lei în Ialomiţa, sub 1,8%, nu vor mai avea finanţare.”, este de părere deputatul liberal.

Tinel Gheorghe arată cu degetul spre Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, şeful administraţiei judeţene care în cei doi ani şi jumătate de mandat se laudă doar cu inaugurarea unui teren sintetic şcolar.

„Campionul fondurilor europene, aşa cum îi place să creadă că este, a rămas repetent, după doi ani şi jumătate de mandat nu se vede nimic. Altele ar trebui să fie priorităţile judeţului, nu reabilitarea ruinei conacului Bolomey.”, spune Tinel Gheorghe.

Deputatul PNL este convins că prin pasarea către Primării a plăţilor sociale fără a se asigura fonduri de la bugetul de stat comunităţile locale se vor stopa investiţiile pentru a achita costurile sociale pe care Guvernul le transferă în plan local.

Într-o acuză criză financiară, Primăria Slobozia, spre exemplu, a îngheţat salariile în acest an şi pregăteşte disponibilizări, iar primarul PSD Adrian Mocioniu a criticat modul în care Guvernul distribuie bani în teritoriu, nemulţumit că rămâne fără posibilitatea de a susţine proiectele de dezvoltare aflate în derulare ori cele viitoare.

Articolul precedentHaos la taxele şi impozitele locale Feteşti: proprietari suprataxaţi, proprietari iertaţi de impozit majorat
Articolul următorAlte 60 de focare de pestă porcină stinse în Ialomița