Adrian Mocioniu, primarul municipiului Slobozia, va avea la anul în buzunar tot atâţia bani ca şi în 2018 după ce a decis să îngheţe salariile în instituţie. (FOTO: Facebook Primări Slobozia)

Salariile angajaţilor din Primăria Slobozia nu se vor mări de la 1 ianuarie 2019 deşi ele sunt calculate în funcţie de salariul minim pe economie. Pentru a se încadra în buget primarul Adrian Mocioniu nu exclude renunţarea la o parte dintre salariaţii pe care îi are în subordine.

Municipiul Slobozia a ajuns la fundul sacului, salariile de anul viitor al celor din Primărie au fost îngheţate la nivelul lunii decembrie şi se pregătesc disponibilizări.

Municipiul reşedinţă al judeţului Ialomiţa dă semnalul că anul 2019 va fi mai greu pentru salariaţii Primăriei decât 2018.

Mărirea salariului minim de la 1900 lei la 2080 lei nu le va aduce niciun leu în plus în buzunare angajaţilor deşi cu toţii au lefurile calculate prin aplicarea unor coeficienţi la salariul minim brut pe ţară.

Propunerea primarului Adrian Mocioniu a fost adoptată în unanimitate de consilierii municipali la ultima şedinţă a lunii decembrie.

„Nu am avut de ales, am făcut calcule şi dacă am fi mărit salariile funcţie de noul salariu minim brut pe ţară bugetul local nu putea suporta cheltuiala suplimentară. Măsura este necesară pentru că avem în plan pe 2019 o serie de investiţii de maximă importanţă pentru rezolvarea intereselor locuitorilor municipiului.”, a explicat primarul Adrian Mocioniu.

Măsura păstrării salariilor la acelaşi nivel poate fi însă urmată şi de o disponibilizare. Fără a spune care este numărul celor ce vor fi trimişi în şomaj, primarul Mocioniu a precizat că se fac calcule la ce posturi de poate renunţa.

„Trebuie să ne încadrăm în bugetul pe anul viitor, vom analiza cine este performant şi cine nu şi cred că vom renunţa la o parte dintre cei care nu se ridică la nivelul aşteptărilor.”, a adăugat Adrian Mocioniu.

Decizia a fost acceptată şi de cei doi lideri de sindicat ce-i reprezintă pe angajaţii Primăriei Slobozia, care au fost de acord în scris ca salariile pe anul viitor să rămână la nivelul celor din 2018.

Salariile şefilor au explodat în acest an

Conform execuţiei bugetare pe trimestru IV, în cele 11 luni din 2018 cheltuielile de personal în Primăria Slobozia au ajuns la un maxim istoric, 31,747 milioane lei, şi au sărit de 42% din totalul veniturilor instituţiei, 74,348 milioane lei!

Politica salarială în instituţia publică locală a adus în acest an mari beneficii mai ales celor din aparatul propriu al primarului Adrian Mocioniu.

Şefii din subordinea primarului au fost cei mai câştigaţi! Salariile brute ale acestora au ajuns să depăşească echivalentul a 2.000 euro pe lună.

Din taxele şi impozitele contribuabililor anul 2018 a adus o majorare spectaculoasă a cheltuielilor de personal în cadrul aparatului propriu al primarului Adrian Mocioniu.

Dacă în 2017 s-au cheltuit 7,47 milioane lei, în acest an bugetul salariilor şi celorlalte drepturi acordate edilului, celor doi viceprimari şi şefilor din subordine a ajuns la 11,3 milioane lei, o creştere cu 50% faţă de anul trecut.

 

Articolul precedentSpitalul Slobozia are 3 computere tomograf pentru un singur medic
Articolul următor„Las Fierbinţi” îşi face „casă” în oraşul Fierbinţi Târg