Şefii judeţului Ialomiţa s-au strâns ciorchine la un banal teren sintetic şcolar de fotbal, prima realizare a administraţiei PSD din 2016 şi până astăzi.

Doi parlamentari PSD, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa şi o duzină de primari social-democraţi s-au strâns ciorchine să se laude reciproc pentru prima „realizare” a administraţiei PSD în Ialomiţa din ultimii doi ani şi jumătate.

Inflaţie de politicieni locali la inaugurarea unui banal teren sintetic în curtea şcolii din comuna Jilavele.

Senatorul Marian Pavel, noul şef al PSD Ialomiţa, şi deputatul Ştefan Muşoiu, al doilea om în organizaţia judeţeană social-democrată, au ţinut să-l ridice în slăvi pe Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, şi el din PSD, fireşte!

Ce făcuse omul cu salariul mai mare decât al preşedintelui României?  Finanţase de la bugetul judeţului realizarea unui teren sintetic de fotbal în curtea şcolii din localitate!

Un proiect în valoare totală de 232.664 lei din care din visteria judeţului s-a virat suma de aproape 178.000 lei, diferenţa fiind acoperită din fondurile locale.

Singurul obiectiv finanţat în doi ani şi jumătate în Ialomiţa, lăudat excesiv

„Suntem la un moment important pentru judeţul nostru, acest teren de sport este primul obiectiv finalizat ce a fost finanţat prin programul judeţean de dezvoltare locală pentru care am alocat 5 milioane lei. Îl felicit pe domnul primar pentru iniţiativă.”, a rostit cât mai festiv cu putinţă Victor Moraru.

Nici n-a terminat bine preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa că tonul festivist a fost preluat de Marian Pavel, senator PSD, proaspăt uns şef al organizaţiei judeţene PSD după ce Marian Neacşu a fost mazilit de Liviu Dragnea.

„Vreau să vă felicit şi pe dumneavoastră, domnule primar, şi pe domnul preşedinte pentru această iniţiativă. Pare o finanţare mică dar ce a făcut preşedintele Consiliului Judeţean aici are un impact foarte mare. Victore, te felicit, să o ţii tot aşa şi vei avea toată susţinerea noastră!”, a spus parlamentarul PSD.

Limba de lemn a fost apoi predată deputatului Ştefan Muşoiu care nu avea cum să rateze ocazia de a vorbi în faţa primarilor şi camerelor de luat vederi prezente pentru a mediatiza „epocala” realizare locală.

„Vreau să vă felicit de trei ori, o dată pentru că aţi creat parteneriatul public-public pentru proiecte mici şi multe ceea ce este extraordinar, în al doilea rând pentru că aţi finalizat un obiectiv care crează premisele unei activităţi sportive în condiţii decente şi în al treilea rând că promovaţi acest eveniment aşa cum se cuvine. Opoziţia care nu face decât să critice trebuie să vadă că noi facem ce trebuie şi că lucrurile pe care le realizăm sunt palpabile.”, a aruncat o săgeată către adversarii politici deputatul PSD.

Elevii şcolilor din Jilavele şi Maia au îngheţat pe terenul sintetic de dragul oficialităţilor.

Odată finalizate laudele încrucişate, alaiul de oficialităţi s-a deplasat la terenul sintetic de fotbal unde două echipe de elevi de la şcolile din Jilavele şi Maia se chinuiau să reziste temperaturii negative şi să joace fotbal spre mulţumirea mai marilor judeţului.

Comună fără sursă de alimentare cu apă

Comuna Jilavele este la o sută de ani şi puţin de România şi într-un moment în care ţara noastră deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene printre puţinele localităţi din ţară ce nu au o sursă centralizată de alimentare cu apă, potabilă sau nepotabilă.

De când se ştiu, oamenii sunt obligaţi să consume apă din fântânile forate în gospodării, localitatea fiind pe lista celor mai poluate comune din România în ceea ce priveşte calitatea apei din subteran, cu depăşiri foarte mari nitraţi.

Întrebat dacă nu cumva apa era prioritară şi dacă judeţul nu trebuia să finanţeze o sursă de alimentare cu apă, primarul Petre Ene Miloievici a spus vizibil deranjat: „Era o prioritate pentru localitate acest teren de fotbal. Reţea de apă nu avem, lucrăm la ea, avem un proiect depus pe Voluntari de vreo şase-şapte ani, este un proiect mare, pe 30 localităţi. Avem puţuri forate, şi întâmplarea face ca apa de la şcoală să fie singura apă potabilă din localitate!”

Primarul ocupă această funcţie din anul 2016, atunci când a fost ales pe listele PSD, dar în perioada 2004 – 2016 a deţinut funcţia de viceprimar al comunei fără sursă de alimentare cu apă.

 

 

Articolul precedentSpitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia nu şi-a făcut planul la internări pe anul trecut
Articolul următorGuvernul introduce un oligopol periculos pe piața construcțiilor