Mariana Iancu, managerul Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, a tăiat la sânge lista de achiziţii pentru a achita salarii şi tichete de vacanţă.

Cea mai mare unitate medicală din Ialomiţa a tăiat vârtos din lista aparaturii medicale ce trebuia achiziţionată până la sfârşitul anului pentru a face rost de bani de salarii şi tichete de vacanţă.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia a ales să taie din investiţii pentru a acoperi nevoia financiară a acordării salariilor şi bonusurilor pe final de an.

Gura de oxigen necesară a venit de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate care a oferit un plus financiar de 5 milioane lei, o suplimentare cu 12,7% a sumei încasată în primele 10 luni ale anului.

Venituri suplimentare de 907.000 lei au venit şi de la bugetul statului, prin Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa, instituţie ce a livrat un plus de 15,7% raportat la ce plătise până acum în anul în curs.

30% din aparatura medicală nu se mai cumpără

Ca să acopere şi 199.000 lei ca valoare a tichetelor de vacanţă pentru o parte dintre salariaţi, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia a ales să ajusteze grosolan lista de investiţii.

 În baza unei documentaţii întocmită de managerul Mariana Iancu, dintr-un condei au dispărut din lista de investiţii prezentată anterior ca „prioritate 0” bunuri destinate dezvoltării în cuantum total de 687.000 lei, peste 30% din suma aprobată la începutul anului.

Nu se mai cumpără în acest an, printre altele, ecograf Doopler, aparat radiologie digitală cu accesorii, laser 70W, litrotritor extracorporal cu ESWL, turn laparoscopic 3D, ca să ne rezumăm doar la cele mai scumpe aparate medicale la care s-a renunţat pentru plata salariilor şi altor beneficii.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia a fost executat silit de angajaţi în vara acestui an. Nemulţumiţi că au obţinut în instanţă dreptul la tichete de masă pe care unitatea medicală nu a vrut să le achite, salariaţii au instituit titlu executoriu iar managerul a fost obligat să achite drepturile băneşti pentru a evita blocarea conturilor şi, implicit, a activităţii spitalului.

„Ştiţi ce probleme am avut cu neplata tichetelor de masă şi nu am vrut să se repete povestea aşa că la această rectificare bugetară am alocat banii necesari acordării tichetelor de vacanţă. În plus avem de achitat 660.000 lei despăgubiri civile.”, explică Mariana Iancu de ce a fost actualizat bugetul pe anul în curs.

 

 

Articolul precedentSlobozia sărbătorește Centenarul la un monument amplasat ilegal
Articolul următorPrimarul din Grindu, arestat la domiciliu