HCM Slobozia a promovat în Liga Florilor și a primit o veste bună de la Consiliul Local Slobozia, va avea un buget majorat.

Consiliul Local Slobozia a aprobat un buget de 2,95 milioane lei pentru sezonul competițional 2019 – 2020 echipei feminine de handbal HCM Slobozia, revenită în Liga Națională după doar un an de la retrogradare.

HCM Slobozia a primit o veste bună de la municipalitate, principalul finanțator, și atacă din nou Liga Florilor cu un buget mai mare decât în sezonul în care a retrogradat.

Consilierii municipali au aprobat finanțarea sportului de performanță pe bază de proiecte. Cum echipa de fotbal Unirea Slobozia a fost pasată Consiliului Județean Ialomița singura ramură de performanță a rămas echipa feminină de handbal HCM Slobozia.

Câștigătoare a turneului semifinal, HCM Slobozia și-a procurat biletele pentru Liga Florilor în meciul decisiv cu CSM Târgu Mureș. Promovarea s-a obținut chiar dacă la momentul respectiv salariile nu erau achitate de două luni și nici bugetul pe anul acesta nu fusese aprobat de Consiliul Local Slobozia.

Abia joi consilierii locali au adoptat hotărârea de finanțare a echipei feminine de handbal. Dacă până acum bugetul se stabilea pe an calendaristic, Consiliul Local Slobozia a decis să ofere fonduri pe an competițional.

Astfel, pentru turul de campionat în Liga Florilor din anul 2019 echipa va primi 1,45 milioane lei iar pentru returul din 2020 suma crește puțin, la 1,5 milioane lei. Consiliul Local Slobozia a mai achitat la sfârșitul lunii martie 450.000 lei pentru primele trei luni ale acestui an.

În anul retrogradării, bugetul echipei feminine de handbal HCM Slobozia a fost de 2,45 milioane lei din care municipalitatea a luat înapoi 500.000 lei ca sancțiune financiară pentru retrogradarea în Divizia A. (Vezi aici galerie foto de la meciul promovării în Liga Florilor!)

Articolul precedentCod portocaliu de ploi în Ialomița. ISU a activat grupa operativă
Articolul următorInstanța joacă alba-neagra cu postul de inspector școlar general din Ialomița