HCM Slobozia a strâns din dinți și în ciuda problemelor financiare a promovat în Liga Florilor.

HCM Slobozia a câștigat primul meci al turneului final de promovare în Liga Florilor cu 24 – 19 în fața CSM Târgu Mureș și va merge direct în prima ligă indiferent de scorul meciului de mâine cu Rapid București.

HCM Slobozia revine în Liga Națională de handbal feminin după un an de exil în Divizia A. Meciul decisiv a fost câștigat grație plusului de experiență a unor handbaliste cu multe meciuri în Liga Florilor.

Tensiunea teribilă s-a văzut în primele schimburi de mingi. Plecată cu șansa a doua, CSM Târgu Mureș a încercat printr-o apărare exactă și avansată să anihileze forța de pătrundere a adversarelor și i-a ieșit.

Obligate să se descurce de la peste 9 metri, fetele antrenate de Gheorghe Covaciu au ripostat cu aruncările în forță de la distanță, precise și imposibil scos, semnate Alexandra Georgescu.

HCM Slobozia a dat impresia că este stăpână pe situație dar o ratare a Andreei Ivan la scorul de 8 – 5 dublată de un gol pe contraatac strânge scorul și alimentează cu încredere trupa din Ardeal care reușește să egaleze la 8 în minutul 23.

Egalarea vine la pachet cu eliminare în tabăra HCM Slobozia dar în poartă Natașa Savko este omul potrivit la locul potrivit și la odihnă echipa mai solidă conduce la două goluri, 13 – 11 pentru câștigătoarea turneului semifinal.

Echilibrul s-a rupt definitiv în ultimele zece minute

Repriza secundă începe cu ardelencele mai atente și după doar cinci minute de joc acestea egalează. Gluma se îngroașă pentru HCM Slobozia atunci când CSM Târgu Mureș preia conducerea, 16 – 15 cu douăzeci minute înainte de final.

HCM Slobozia se aruncă în atac, antrenorul secund de la CSM Târgu Mureș cere vehement o penalizare în tabăra adversarelor dar se alege cu o eliminare de două minute și de aici jocul curge doar în favoarea echipei din Bărăgan.

Handbalistele de la HCM Slobozia profită din plin de oboseala acumulată de oponente și amendează pe contraatac tot ce prinde iar la final cei o sută de suporteri veniți să susțină echipa au cântat bucuria revenirii în Liga Florilor după doar un sezon, victorie HCM Slobozia cu 24 – 19.

HCM Slobozia: Savko, Polocoșer, Aron, Marchidanu, Georgescu (6), Filip, Nicolae, Ivan (2), Jlezi (1), Naumenko (3), Obedeanu (2), Toma (7), Vartic (3), Sava. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

CSM Târgu Mureș: Ugran, Popovici, Ola (1), Munteanu (5), Cozma (1), Barabaș (4), Darie (2), Moldovan, Stîngu (4), Stan, Bucin (2), Sîngeorgean, Ilieș, Popeanu, Ghemeș, Popovici. Antrenor: Evi Mihaela.

Articolul precedentDoi asistenți veterinari au împrăștiat pesta porcină africană din Andrășești în Buești
Articolul următorBani publici deturnați către mitingurile electorale ale PSD